Foto: Shutterstock
Prijem zahteva korisnika penzije za odlazak na sedmodnevni besplatan oporavak u banju, koji finansira Grad, biće organizovan od 3. do 14. oktobra u prostorijama Udruženja penzionera grada Novog Sada (Poštanska 3) i mesnim organizacijama penzionera, a raspored termina za predavanje zahteva i dokumentacije biće istaknut na oglasnim tablama pomenutih institucija.

Pravo na besplatan oporavak i rehabilitaciju imaju korisnici penzija čiji iznos ne prelazi 38.885,37 dinara, korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, koji imaju prebivalište na teritoriji Novog Sada duže od pet godina, sa izuzetkom onih koji su pravo besplatnog odlaska u banju iskoristili tokom proteklih pet godina. Od ukupnog broja zahteva, biće odabrano 400 najugroženijih korisnika penzije, za šta je Grad izdvojio 10.000.000 dinara.

Uz popunjen obrazac Zahteva, od dokumentacije potrebno je priložiti poslednji ček od penzije, kopiju lične karte i odgovarajuću medicinsku dokumentaciju. Komisija Udruženja penzionera grada Novog Sada će, nakon primljenih i obrađenih zahteva, prvu preliminarnu rang-listu objaviti do 24. oktobra na oglasnom prostoru u Poštanskoj 3.

Korisnici penzije bi trebalo da se u svojim izjavama opredele za dve od ponuđenih pet banja, a na raspolaganju su “Termal” u Vrdniku, “Junaković” u Apatinu, banja Kanjiža, Prolom banja i “Banjica” u Sokobanji.

Dnevnik.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Andjelka stanisic
05/10/2022 19:14

Po kojoj osnovi mogu da koriste banju, samo penzioneri iz Novog Sada,

Branka
07/10/2022 18:17

Pa ostali u Srb nisu penzioneri samo Novosađani mi imamo veće penz pa ćemo sami plaćati Banje

Svjetlana Mikac Jovanovic
23/10/2022 13:25

Da li je objavljena lista penzionera koji idu u banju preko grada?