Svim turističkim agencijama koje su u junu se prijavile za pomoć, grad Novi Sad je odobrio novac. Od ukupno 64 turističke agencije, koliko ih se odazvalo, po 150.000 dinara dobiće agencije koje zapošljavaju do 3 radnika. One koje imaju više od 3 radnika izdvojeno je 250.000 dinara.

– Ovo je samo jedan od načina na koji Grad pomaže svojim privrednicima, koji su oštećeni zbog pandemije korona virusa. Sve informacije smo postavili i na sajt Grada i Gradske uprave. Tu smo i kad je najteže! – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Svim turističkim agencijama koje su u junu se prijavile za pomoć, grad Novi Sad je odobrio novac

Od izbijanja pandemije grad je u više navrata pomagao ugostiteljima, preduzetnicima i maloj privredi.

Ugostiteljima su odobrene olakšice od 99 odsto za zauzeće javne povrišne. Popust traje od 1. januara do 1. septembra 2021. godine. Lokalima na platou Spensa odobren je popust od 100 odsto, za period od 1. aprila do 21. decembra 2021. godine. Ugostiteljima je za 50 smanjen zakup poslovnog protora za pola godine, od 1. januara do 1. jula 2021. godine. A od 1. marta do 1. jula 50 odsto manju cenu plaćali su ugostitelji na pijacama JКP Tržnica. Ugostitelji na Spensu i na pijacama do kraja godine plaćaće zakup manji za 30 odsto.

Od izbijanja pandemije grad je u više navrata pomagao ugostiteljima, preduzetnicima i maloj privredi
Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments