Foto: elements.envato.com

U petak, 16. decembra, počinju pripremni radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže i priključaka na LIMANU 1. Pripremni radovi su realizacija Relevantnog Aneksa broj 70, tačnije nastavak projekta „Čista Srbija“

Radovima će biti obuhvaćen prostor ograničen ulicama Fruškogorska, Bulevar cara Lazara (od ugla sa Fruškogorskom ulicom do Keja žrtava racije) i Sunčani kej.

Predmetni radovi obuhvataju rekonstrukciju dotrajale primarne i sekundarne kanalizacione mreže, kao i postojećih kanalizacionih kućnih priključaka, ukupne dužine 11.238 metara.

U petak će se započeti iskopavanje, a lokacija početka radova je Ulica Drage Spasić. Regulisanje saobraćaja i zatvaranje ulica pratiće dinamiku izvođenja radova.

Radovi se izvode u skladu sa izrađenom projektno-tehničkom dokumentacijom, važećim odobrenjima za izvođenje radova i svim neophodnim saglasnostima koji prate ovu vrstu radova.

Radovi će trajati do kraja 2023. godine.

Foto: elements.envato.com

Zaključkom Gradskog veća Grada Novog Sada broj: 352-1/2021-222-8-3-II od 30. novembra 2021. godine, Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ Novi Sad, zaduženo je da u ime i za račun Grada Novog Sada, kao investitor, preduzme sve mere i aktivnosti na realizaciji predmetnog projekta.

Finansijer Projekta „Čista Srbija“ je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, koje je izvršilo izbor izvođača za predmetne radove kao i izbor Nadzornog organa nad izvođenjem radova.

Izvođač radova je “China Road and Bridge Corporation” ili skraćeno CRBC SERBIA OGRANAK BEOGRAD“ Beograd, sa svojim podizvođačima, u skladu sa Projektom „Čista Srbija“.

Nadzor nad izvođenjem radova u ime Investitora i Finansijera je „EPTISA“ Beograd.

nsuzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Lela
13/12/2022 14:02

Radovi su vec poceli u Ravanickoj, kod skole Jovan Popovic i pola kolovozne trake Narodnog fronta je blokirano pa deca nemaju obelezen prelaz, prave se cepovi jer se naiemicno prolazi vozilima u tom delu ulice
I sad se otvara jos jedno gradiliste u blizini i zatvorice se jos jedna ulica i da li se namerno pravi haos i blokada?!
Neko bas uziva u pravljenju haosa
I ceo haos ce da bude tako razmestan po tom delu do jula 2023?

Last edited 1 mesec ranije by Lela
Vidoje
13/12/2022 20:04
Reply to  Lela

Ajde domacice ne kukaj. Ne valja kad se radi ne valja kad se ne radi. Trazi od muza da te malo usreci 🙂

Kiza
13/12/2022 18:04

U te pripremne radove ste uveli i obezbeđivanje privrednih parking mesta za stanare tih ulica dok radovi traju? Jel tako? Ili to nije vaša briga, što bi rekli “nije vaš deo posla, niti u vašoj nadležnosti! “