facebook.com/skolacirkusa/photos
Da je važno biti u balansu, kako u životu tako i na žici, pokazali su mali i veliki Novosađani, članovi škole cirkusa “Cirkoneo” iz Novog Sada koji su ovog vikenda svojim zanimljivim aktivnostima osvežili Limanski park.

Projekat je urađen u saradnji sa Evropskom prestonicom kulture i deo je zvaničnog programa godine titule. Uz njih tu je i Gradska uprava za kulturu koja finansira projekat, objasnili su za NS Uživo organizatori.

-Mi smo kreativni pogon koji se bavi kulturom, obrazovanjem i inkluzijom. Kao deo projekta, u subotu smo izašli u javni prostor i izvodili „Hod na žici sa balanserom“ koju smo radili nakon četiri godine zbog pauze izazvane korona virusom – objasnio je osnivač Kreativnog pogona Dragan Jajić Vladisavljev i dodao:

-Projekat je započet u septembru. Prošao je kroz 10 novosadskih škola i bio u kontaktu sa 700 đaka, s tim da se dodatni zainteresovani učenici i dalje očekuju.

facebook.com/skolacirkusa/photos

Puni utisaka nakon prvog javnog nastupa u Limanskom parku, organizatori su se oglasili na društvenim mrežama:

-Prvo osvajanje Limanskog parka je proteklo je duhu tolerancije, međusobnog uvažavanja ljudi i prirode u opuštenoj atmosferi. Na diskretan poziv okupilo se oko 30-oro naših polaznika sa roditeljia i prijateljima. Isprobali smo kako izgledaju prvi koraci u balaNSu u Limanskom parku. Očekujemo razumevanje lokalne administracije i JKP Gradsko zelenilo i odobrenja da “zauzmemo” jednu površinu za dorobit zajednice kao mesto okupljanja, boravka na otvorenom u prirodi, za vežbanje, susrete svih generacija uspostavljanje fizičkog i mentalnog balansa. Posebno se zahvaljujemo našim volonterima Žani i Marjanu na zdušnoj podršci i svim roditeljima koji su nam pomogli oko svega, a Vesni Šušak i na fotografijama – napisali su na svojoj Fejsbuk stranici.

Novosadska škola cirkusa uspostavila je saradnju sa gradom Temišvarom koji je i mentor nekih aktivnosti, a za glavne uzore uzete su frankofone zemlje koje se smatraju glavnim izumiteljima i pokretačima ovih aktivnosti.

Škola cirkusa “Cirkoneo” je jedina u Novom Sadu i nalazi se na adresi Radnička 20.

Sanja Kužet

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments