LJUBITELJI CVEĆA, REZERVIŠITE SLEDEĆI VIKEND ZA CVETNU PIJACU: Ova manifestacija proslavlja jubilarnih 20 GODINA postojanja, evo šta vas OČEKUJE

Foto: nsuzivo.rs

Popularna manifestacija pod nazivom “Novosadska cvetna pijaca” ove godine obeležava jubilarnih 20 godina svog postojanja.

Ovim povodom, za NS Uživo govorila je Sonja Konjović, iz organizacije “Pokret gorana” koja je istakla šta to očekuje posetioce na prvoj jesenjoj cvetnoj pijaci, koja će se održati 15. i 16. septembra.

-Cvetne pijace proistekle su pre 30 godina, a tada se to zvalo Berza cveća. Novosadsko proleće održavalo se ranije na prvom spratu SPENS-a, pa su pre 20 godina organizatori došli na ideju da bi sličnu manifestaciju mogli da realizuju, ali na otvorenom. Prva cvetna pijaca, tadašnja “Berza cveća” okupila je izlagače koji su učestvovali na “Novosadskom proleću”. rekla je sagovornica.

Konjović je takođe istakla da su prijave za izlagače još uvek otvorene sve do 15. septembra, a da se očekuje oko 40-50 različitih izlagača. Dodala je i da su jesenje cvetne pijace manjeg obima u odnosu na one koje se održavaju s proleća jer veliki broj izlagača ne radi jesenji program cveća.

Na dobro poznatog lokaciji, na platou ispred SPENS-a narednog vikenda očekuje vas ovo poznato druženje sa početkom u:

-petak, od 08 do 19.00 časova
-subota, od 08 do 18.00 časova.

Sve posetioce očekuje lep izbor cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, kako bi svoja dvorišta, bašte, terase i domove ukrasili i obogatili.

Takođe, očekuje vas i izbor meda i hrane kao i rukotvorina.

Novosadske cvetne pijace je podržala Gradska uprava za privredu i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti