Foto: nsuzivo.rs
Možda nisam baš čestit ekolog kao Brajan i družina jer ne mogu da shvatim da se zelenilo čuva šamarima ženama, a okolina grebanjem policajaca; možda nemam ni toliku svest jer ne mogu da razumem da je most zlo i da se neko u 21. veku bori protiv te investicije tako potrebne Novom Sadu; možda ne razumem demokratiju kao oni, jer ne shvatam da se ona brani tako što 20 nasilnika protivpravno teroriše pola miliona građana mesecima; možda nemam ni toliko resursa jer mi deda nije radio za Tuđmana, a ja promenio četiri partije u mesec dana (Marinika, stiže te), dok palamudim iza slot aparata u Gaji.

Možda i nisam tako dobar rođeni i veliki Novosađanin kao Brajan, Miran, Cvijetić i ekipa – ali znam da je danas 330-ti rođendan Petrovaradinske tvrđave.

Pa, onako, sa mojim naivnim shvatanjem ekologije koje ne uključuje cepanje zastave države i razbijanje tuđe imovine, imam predlog, skroman.

I bez Tuđmanovih para za širenje U ideologije u ćupu, imam 18 pari rukavica, građevinska kolica od komše i lopatu. Koliko vas ima, od tih 18, dva ili tri para su rezervna ako se nekome pokidaju.

Pa, mogli bi eto kao Novosađani i ekolozi počistiti tu Tvrđavu, a ujedno pitati građane sremske strane šta misle o mostu – osim ako niste od Bore usvojili marksizam ili od Ćute tumačenje Marksa gde razume i više od svega voli samo naziv dela “Kapital”, pa su građani nebitni.

Eto, možda je to put da postanete pravi ekolozi – možda vam mogu i pomoći. Premda, prvi korak je da prestanete da tučete žene kao u slučaju Emilije Marić – sasvim dovoljno, ne morate zavrtati rukave na Tvrđavi.

Možda od vas nekad i bude čovek. To možda, a ekoterorista, nasilnik i naslednik onih što su nekada raznosilo NATO lokatore po Srbiji uvek.

nsuzivo.rs

8 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
18/10/2022 16:56

Ajde ti eto i nas, samo da odbranimo Šodroš od mafije! 🙂

Vidoje
18/10/2022 20:04
Reply to  SNS Uzivo

Pazi samo da vas ‘mafija’ ne ostavi trajno na tom sodrosu kad ga toliko volite. Ili mozda vise volite one nelegalne stracare?

SNS Uzivo
18/10/2022 21:57
Reply to  Vidoje

Gos’n Vidoje radi li se ista, osim sto botujete na ovom sega mega portalu? 🙂

Vidoje
19/10/2022 08:41
Reply to  SNS Uzivo

Evo pravim sega mega portal taman koliko i vi 😀

Vidoje
19/10/2022 08:44
Reply to  SNS Uzivo

Radi li ‘eko’ ekipica sa sodrosa sta? Ili ih placaju razne nvo da budu blejaci? Kako i zasto nisu protestovali za most kod kaca kad su raskrcili 300m sume? Nije urbano pa samim tim nije zanimljivo ili tamo nema zasticenih vrsta? Ili im nije naredjeno

PoP
18/10/2022 17:33

BRAVO

Dosada
19/10/2022 15:19

Nek ti je tata čisti!!!
Odakle si se ti ispilio?!

Bik koji sedi
19/10/2022 21:39

Mene bi bilo sramota biti u drustvu tamo nekog Brajana, Ćute i sl.Toliko o ..eko-aktivistima..Koju li su to eko-akciju do sada organizovali? Seca li se neko?