Foto: Tviter/@AufstandLastGen

DVOJICA demonstranata iz grupe “Poslednja generacija” izvršili su napad u muzeju Barberini u Postdamu u Nemačkoj kada su sliku francuskog impresioniste Kloda Monea “Plastovi sena”, vrednu 111 miliona dolara, polili pire krompirom, prenosi Bild.

Ovo je danas izjavila potparol muzeja Karolin Stranc naglasivši da se još uvek proverava kakva su oštećenja na slici.

Takođe, ona je izjavila da su se dvojica aktivista zalepila za zid, a da su u akciji učestvovale ukupno četiri osobe.

Grupa demonstranata objavila je snimak napada na sliku na Tviteru i navela da je na sliku bačen pire krompir. Grupa je pozvala političare da preduzmu efikasne mere za ograničavanje klimatskih promena.

Podsetimo, pre nešto više od nedelju dana, ekološki aktivisti su gađali supom od paradajza sliku „Suncokreti” holandskog umetnika Vinsenta van Goga koja se nalazi u Nacionalnoj galeriji u Londonu.

Da je ludilo zahvatilo ceo svet govori i činjenica da je grupa demonstranata pod ekološkom parolom pokušala da zaustavi radove na izgradnji mosta u Novom Sadu. Na to je ukazao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić kada je komentarisao proteste na Šodrošu:

– Pa sada kažu da ne može most, pošto tu šetaju kučiće. Ludilo zahvata svet. Za ljude koji ne znaju, u Britanskom muzeju su izloženi suncokreti Van Goga. I pojavile se neke dve budale i prosule paradajz sos. Srećom, slika je zaštićena. Sada svi trpimo zbog te dve budale. Ili ne smemo da imamo most zato što unuk Jevrema Brkovića rešio da pravi gluposti svakog dana. Nećete most? Pa dobro, ne treba vam most – poručio je predsednik.

novosti.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments