Foto: Ustupljene fotografije
Povodom Međunarodnog dana Dunava, u cilju edukacije o bezbednosti u i oko vode, dečije pozorište „Teatrilo“ uz podršku EU info point Novi Sad, poklanja najmlađima dečiju lutkarsku predstavu „Plivajte sa NAMA“, u režiji Cvetin Aničić, a po motivima četiri slikovnice o plivanju autora Vladimira Anušića – Swimming Dad.

Uz ovu jedinstvenu lutkarsku predstavu u nedelju 3. jula sa početkom u 10 časova na letnjoj pozornici „Piknik“ (Ribarsko ostrvo, Novi Sad) deca će se „rashladiti“ i uz dobru zabavu dosta toga o plivanju naučiti, ali na prvom mestu da budu bezbedna i na samoj obali Dunava.  Ulaz besplatan je besplatan.

Foto: Ustupljene fotografije

 Kako ističu organizatori, svaka prevencija i edukacija o bezbednosti dece u vodi i oko nje potencijalno može spasiti nekome život.

– Kontinuriana edukacija najmlađih o vodi, plivanju, pravilima ponašanja na bazenu i otvorenim vodama, daće opuštenije buduće plivače, jaču i emotivnu vezu deteta sa najvećim igralištem na svetu – vodom, kao i bezbednije, zdravije okruženje kraj bazena, reke, otvorenih voda. Zato je i lutkarska dečija predstava „Plivajte sa NAMA“ kreirana da na zanimljiv način upozna decu sa mogućnostima koje plivanje pruža, ali i sa pravilima ponašanja u i oko vode – ističe Vladimir Anušić autor slikovnica o plivanju i koncepta o plivanju Swimming Dad, dodajući da je najbitnije od svega da decu od malena učimo da budu sigurna u vodi, i da im je vodeno okruženje poznato i da se u njemu osećaju prijatno, i naravno najvažnije, kao prevencija utapanja, neželjenih povreda u blizini vode. O ovome decu i roditelje treba da edukujemo ne samo tokom leta, već svih 365 dana.

Foto: Ustupljene fotografije

 Za razliku od drugih dečijih lutkarskih predstava,Plivajte sa NAMA“ je inspirisana realnim likovima, plivačima Jakovom i Petrom, a po motivima istoimene četiri slikovnice o plivanju i odrastanju čiji je autor Vladimir Anušić – Swimming Dad.

– Na svima nama koji smo u dečijem okruženju je da sa decom pričamo o situacijama koje su realne kada krenu na kupanje – da ih edukujemo. Mi to radimo kroz lutkarsku predstavu „Plivajte sa NAMA“. Zato smo odlučili da povodom međunarodnog dana Dunava, deci poklonimo lutkarsku predstavu koja na duhovit način, a uz lutke Jakova i Petru i sa njihovom družinom za plivanje patkom Ratkom i majstorom za ronjenje ribicom Zlaticom, objašnjava da biti opušten u vodi je imperativ, da nema mesta strahu od vode, plivanja – rekla je Ružica Bojović, glumica i osnivač dečijeg pozorišta i škole glume Teatrilo u Novom Sadu, dodajući da će ova predstava „plivati“ po Srbiji i šire, i decu i njihove roditelje o bezbednom plivanju dodatno edukovati.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments