Foto: Arena sport/MN Press

Najbolja srpska atletičarka ima novu disciplinu

Ivana Vuleta (32) će predvoditi tim Srbije na Balkanijati koja se ove godine održava u Rumuniji, tačnije u gradu Krajova 18. i 19. juna.

Srbiju će ukupno predstavljati 23 atletičara, 14 u ženskoj i devet u muškoj kategoriji, a Srpski atletski savez je saopštio da će Ivana pored skoka u dalj pokušati da obraduje našu zemlju i u troskoku.

Ona je u poslednje vreme vežbala i tu disciplinu, a na prvenstvu Vojvodine se i takmičila u njoj prethodnog vikenda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Vuleta (@ivanaspanovic)

– Najveća zvezda Balkanijade 2022. naša Ivana takmičiće se u dve discipline, pored skoka u dalj u kome se nalazi na svetskom tronu, odlučila je da se za nova sportska dostignuća bori i u troskoku. Proteklog vikenda na prvenstvu Vojvodine Ivana je upravo u ovoj disciplini pokazala da je satkana od zlata i da za nju nema prepreka, slavila je u troskoku sa daljinom od 13.80m – navedeno je na sajtu Atletskog saveza Srbije.

epa08977602 Ivana Spanovic of Serbia competes in the women’s long jump at the ISTAF Indoor international athletics meeting in Duesseldorf, Germany, 31 January 2021. EPA-EFE/Sascha Steinbach / POOL

Pored Ivane, u Krajovi će se takmičiti i najbolja juniorka sveta, Adrijana Vilagoš, koja će ovog puta u seniorskoj konkurenciji bacati koplje, tu su između ostalih i Dragana Tomašević, Aleksa Kijanović, Strahinja Jovančević, Zorana Rokavec, Ivana Ilić…

Balkanijada je ove godine poranila za nedelju dana, jer domaćini nisu bili u mogućnosti da je organizuju nakon zaštićenog termina Svetske atletike za nacionalna prvenstva (25. i 26. jun).

Srpski tim uz potvrđene svetske i evropske asove broji i mlade snage koji na svakom takmičenju i time novoj prilici idu na obaranje sopstvenih i državnih rekorda.

kurir.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments