Foto: iStock
Svima je poznato da ne vole vodu, osim izuzetaka, a podjednako je poznato da mačke vole da vode računa o svojoj higijeni i da su u tom smislu veoma pažljive i „savesne”. Zapravo možete oprati svoju mačku, samo trebate znati prave trikove kako to učiniti.

S vremena na vreme moraju se podvrgnuti posebnim „kupkama“ i pažljivijim pranjem, na primer ako je dotična mačka tek stigla u kuću, možda pokupljena sa ulice, ako izađe u dvorište i okolinu i ako ima lepu dugu kosu.

U ovim poslednjim slučajevima biće neophodno da temeljno očistimo „kapute“ naših prijatelja kako bismo bili sigurni da smo uklonili sve ostatke prljavštine i sve buve koje tamo vrebaju. Preporučljivo je psihološki pripremiti prijatelja za uranjanje u vodu.

Počnite sa polaganim, pažljivim i nežnim češljanjem koje će vam omogućiti da uklonite najočigledniju prljavštinu i mrtve dlake sa celog tela, a takođe ćete pomoći svom malom prijatelju da se opusti. Naoružajte se mnogo strpljenja, govorite tihim tonom i zauzmite miran stav da biste olakšali svoj sledeći korak.

Bezbedna sredstva za kupanje mačaka

Pravo pranje može da se obavi u lavabou, u plastičnoj sudoperi, u kadi ili gde god želite, važno je da temperatura vode ne prelazi 38 stepeni i da odaberete poseban šampon koji odgovara starosti, koži i dlakama mačaka. tip.

Kao i ljudi, prirodna sredstva za čišćenje za mačke su najbolja i najsigurnija da bi se izbegle alergije ili opasne kožne reakcije. U većini slučajeva to su proizvodi na bazi nevena, kamilice, aloe vere, zelene gline, ulja čajevca ili ricinusovog ulja.

U slučaju da vaša mačka nema posebne potrebe, kupku možete pripremiti na još ekološkiji i ekonomičniji način. Dodajte 1 kašiku jabukovog sirćeta, limunovog soka ili neem ulja na svakih 1/2 litra tople vode. Na taj način ćete moći prirodno da uklonite parazite i očistite mačje krzno.

Za parfem možete dodati i nekoliko kapi eteričnog ulja lavande ili geranijuma u ​​vodu koju ćete koristiti za završno ispiranje. Nakon što nežno masirate kožu i postepeno hidratizujete svoju mačku uz pomoć čaše, nakon što je oprana i očišćena, umotajte je u meku, suvu krpu i lagano trljajte da joj osuši dlaku.

Slično tome, čišćenje ušiju takođe mora biti izuzetno nežno. Koristan savet je da razblažite nekoliko kapi tinkture nevena u pola kašičice maslinovog ulja. Pamučnim štapićem malo navlaženim toplom vodom i unapred pripremljenim uljem istrljajte samo spoljašnji deo uha.

Na nosu, koji uvek mora biti čist i vlažan, uklonite kore ili nečistoće jednostavno suvom vatom ili vatom navlaženom toplom vodom.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments