Foto: Budi human

Miloš je u maju 2021. primljen u bolnicu u Novom Sadu zbog povišene temperature, trombocitopenije i hepatosplenomegalije, kada mu je nakon izvršene analize koštane srži upostavljena dijagnoza akune limfoblastne leukemije. Nakon indukcione faze lečenja, roditelji su odlučili da lečenje nastave u UDK Tiršova gde je po završetku lečenja, nakon izvršene punkcije koštane srži potvrđena remisija bolesti.

U martu 2022. započeta je terapije održavanja, koja je prekidana u nekoliko navrata zbog pogoršanja i u toku koje je otkriven recidiv.

Nastavak lečenja planiran je u Italiji, transplantacijom koštane srži.

Miloš pohađa prvi razred osnovne škole, potpuno je normalno psihofizički razvijeno dete, inteligentno, radoznalo dete sa razvijenom empatijom. Najviše voli da se igra sa drugarima i da sa sestrama provodi vreme na selu. Voli košarku, voli da slaže lego kocke, da igra igrice na telefonu i da gleda crtaće, a pande obožava.

Porodica moli sve ljude dobre volje da svojim donacijama pomognu Milošu da što pre ode na transplantaciju koštane srži, da iz ove borbe sa opakom bolešću izađe kao pobednik!

Sredstva su potrebna za troškove transplantacije koštane srži u inostranstvu, putne troškove i troškove smeštaja.

Novosađani, budimo humani i pomozimo Milošu!

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Remzo
13/01/2023 10:05

Umjesto ovih svih Novodišnjih koncerata koji su se, i koji se danas održavaju, bolje da se sav taj novac prebacio za liječenje ovog malog anđela!! Ali na žalost će taj novac da bude bačen uzaludno!! Anđele mali daće dragi Bog da ozdraviš i da se vratiš kući zdrav svojim roditeljima