FOTO TANJUG/ STASA KENESKI/ bg
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je cena struje u Sloveniji i Hrvatskoj 708 evra, a u Evropi prelazi granicu od 680 evra, dok je u Srbiji višestruko niža.

– Kod nas je cena električne energije 41 ili 42 evra za građane, a 90 ili 95 evra kada je privreda u pitanju, što je i do devet puta niže nego u Evropi. Srbija se odlično drži u krizi. Mi u ovom trenutku imamo nižu stopu nezaposlenosti nego što je bila 2019. pre krize – rekao je Mali u Novom Sadu prilikom obilaska kompanije Enerdži net povodom početka trećeg ciklusa programa “Moja prva plata”.

On navodi da je Srbija do 20. avgusta ove godine imala 2,4 miliona evra stranih direktnih investicija, a da priliv ne prestaje. Rast BDP-a u prva dva kvartala je četiri procenta.

-Sa sindikatima moramo da se složimo oko minimalne cene rada. Sigurno ćemo ići na to da minimalna zarada bude 40 hiljada dinara. To će biti više od same inflacije – naveo je Mali.

Ministar podseća da se penzije u novembru povećavaju najmanje devet odsto, a nakon toga 1. januara ukupno dvadeset procenata.

Plate u javnom sektoru biće veće za 12 i po odsto.

Ministar finansija obećava da će Vlada Srbije dati sve od sebe da zima koja je pred nama prođe što bezbolnije i bez posledica po građane.

Tanjug

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
DADA
26/08/2022 14:31

Kakve veze ima slika sa vešću.
Ljudi su iz privatne firme na slici.

SNS Uzivo
27/08/2022 08:36

Kako nam samo dobro ide!