Foto : Sputnjiku ustupila Miona Brkanić

Marko Paunović, bivši učenik Karlovačke gimnazije, a sada brucoš međunarodnih odnosa na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, je mladi svestran mladić koji puni novinske stupce već nekoliko dana. Naime, on je osvojio prvo mesto u najvišoj kategoriji svetskog takmičenja iz engleskog jezika “Hipo 2022”

Miona Brkanić, Markova nastavnica engleskog jezika iz Karlovačke gimnazije, za naš portal ističe da je svetski prvak izuzetno vaspitan i ljubazan.

-Pored toga on je izuzetno inteligentan i veoma svestran, a nadasve skroman. Engleski nije jedina njegova sfera interesovanja, a govori ruski, nemački i španski. Izuzetno brzo dolazi do zaključaka, ali nije brzoplet- naglasila je Brkanić.

Marko se, pored priprema za Hipo, uporedo spremao i za republičko takmičenje, na kojem je osvojio treće mesto u maju ove godine.

-Njegovo znanje je akumulirano od malih nogu. Veliki je ljubitelj čitanja i knjiga, pogotovo na engleskom jeziku, što je takođe doprinelo njegovom uspehu. U jednu stvar sam sigurna- za Marka Paunovića ćemo tek čuti- tvrdi Markova nastavnica.

Sa ovog takmičenja u Srbiju se vratilo deset finalista, a među njima je bilo petoro takmičara sa medaljama. Zara iz Zrenjanina je osvojila zlato u kategoriji dece, Ognjen, Iskra i Lila su osvojili srebra i bronze u starijoj kategoriji, dok je Marko u najvišoj kategoriji osvojio zlato.

Ivona Karan

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments