Foto: nsuzivo.rs /Pavle Pejić

U Gradskoj kući danas je otvorena “Međunarodska studentska konferencija – IMSCNS 2022” koja je namenjena studentima Medicinskog fakulteta. Konferencija traje od danas do nedelje 13. novembra, a održava se u hotelu “Šeraton”. Cilj konferencije je edukacija budućih zdravstvenih radnika u oblastima medicine, stomatologije i farmacije. Otvaranju su prisustvovali član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, predsednik Saveza studenata Medicinskog fakulteta Miloš Bugračin.

– Veliko mi je zadovoljstvo što je naš grad domaćin konferencije studenata medicine. Takođe, veoma je bitno što je Novi Sad ponovo postao mesto susreta studenata, budućih lekara i eminentnih predavača iz Sjedinenih Američkih Država i Srbije. Ova trodnevna konferencija je od izuzetnog značaja za sve mlade ljude koji su odlučili da medicina bude njihov životni poziv i sjajna prilika da unaprede svoja znanja iz medicine i medicinskih disciplina. Grad Novi Sad je grad mladih i nastaviće da podržava događaje koje imaju za cilj afirmiciju i promociju pravih vrednosti kao što su znanje, stručnost i humanost koja je i suština lekarskog poziva. Svim učesnicima konferencije želim prijatan boravak u gradu, i da iz njega ponesu najlepše uspomene i novostečena znanja– rekao je Cvjetićanin.

Foto: nsuzivo.rs /Pavle Pejić

U prethodne dve godine konferencija je organizovana u onlajn formi, kada je ukupno preko 250 studenata imalo priliku da sluša predavanje preko “zoom” platforme.

Iz Sjedinjenih Američkih država u Novi Sad je stigao i dr Endru.

-Hvala vam puno, što ste i ove godine ugostili tim i mene. Ono što se radujem je rad sa budućim mladim lekarima. Iako ćemo držati radionice, nismo ovde samo iz tog razloga. One su izuzetno bitne, ali to može da se realizuje i bez nas. Priviligija je što možemo da dođemo i delimo znanje i ljubav prema medicini – rekao je dr Endru.

Foto: nsuzivo.rs /Pavle Pejić

-Velika mi je čast da ponovo stojim pred vama nakon 2019. godine. Na konferenciji ove godine učestvuje 300 studenata. Tokom ova tri dana, studenti će imati priliku da prošire svoja znanja iz medicinskih nauka, koje ne bi mogli da steknu na fakultetu. Takođe su značajna i predavanja gostujućih profesora – rekao je Miloš Bugarčić.

Foto: nsuzivo.rs /Pavle Pejić

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments