Foto: Novosadski omladinski festival 2022

Od strane Evropske unije 2022. godina je proglašena Evropskom godinom mladih, koja stavlja mlade u središte i njihovu važnu ulogu u našem celokupnom društvu. Donosioci odluka govore o mladima kao o našoj budućnosti, ali da bismo podržali mlade, moramo delovati sada i odmah.

Ujedinjene nacije su proglasile 12. avgust za Međunarodni dan mladih, koji se obeležava se svake godine sa dan sa svrhom da se skrene pažnja na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika, studenata.

Omladinsko udruženje „Youth FEST“ uz podršku Gradskih uprava za privredu, sport i omladinu, Grada Novog Sada, OPENS-a i Gradskog zelenila, u saradnji sa Kancelarijom za saradnju sa civilnom društvom Novog Sada i Novosadskim omladinskim forumom, organizuje Novosadski omladinski festival koji obeležava ovogodišnji međunarodni Dan mladih u Evropskoj godini mladih u Novom Sadu.

Festival je događaja sa jednodnevnim bogatim programom koji će okupiti mlade, omladinske organizacije i pružiti različite tipove sadržaja za mlade na novosadskoj plaži Štrand koji prati bogat sadržaj i program za mlade, koji će početi danas, 12. avgusta u 13.30 časova.

Na centralno postavljenoj bini, festival će otvoriti debata mladih sa temom „Međugeneracijska solidarnost“, zatim sledi bogat muzički program sa nastupima neafirmisanih novosadskih omladinskih bendova i DJ nastupi.

Tokom fesivala mladi će imati priliku da se upoznaju sa omladinskim organizacijama, da se informišu o tome na koji način mogu da se pridruže ili pomognu delovanja udruženja, posete neke od aktivacija koji su oni pripremili za njim i upoznaju se sa dugoročnim i kratkoročnim programima.

Festival prati i izložba mladih umetnika, koja će imati humanitarni karakter, festival promoviše i zdrave stilove života, te će se tokom festivala održati i turnir u modernim sportu tekbolu, koji će pored takmičarskog, imati i egzibicioni karakter.

AGENDA:

13:30  – 13.45   Otvaranje festivala
14:00  – 15:00   Debata o Međugeneracijskoj solidarnosti
15:30 – 16:00    Nastup I benda  – 5 minuta slave
16:30  – 17:00   Nastup – Jovana Filipović
17:30  – 18:00   Nastup III benda – Čupavci
18:00 – 22:00    DJ nastup

MAPA FESTIVALA:

Foto: Novosadski omladinski festival 2022

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments