MEGA TRANSFER U FORMULI 1: Jedan šampion odlazi, a drugi dolazi EVO O KOME JE REČ (FOTO)

Foto: autosport.com

Aston Martin je ostao bez Sebastijana Fetela, ali je odmah doveo Fernanda Alonsa.

Odlazi jedan, dolazi drugi šampion! Nakon što je Sebastijan Fetel objavio da će na kraju sezone završiti karijeru Aston Martin nije gubio vreme. Najavljivano je da žele iskusnog vozača i doveli su ga!

Naredne sezone će za Aston Martin voziti Fernando Alonso, koji se u Formulu 1 vratio 2021. godine i do sada je vozio za Alpajn.

„Tim Aston Martina definitivno ima želju da pobeđuje i zbog toga je jedan od najuzbudljivijih u Formuli 1 danas. Još uvek imam glad da se borim za sam vrh i hoću da budem deo organizacije koja će da se razvija i napreduje. Znam Lorensa i Lensa Strola godinama i oni su jako ambiciozni i strastveni. Niko u Formuli 1 nema takvu strast“, rekao je Fernando Alonso pri potpisivanju višegodišnjeg ugovora.

Foto: profimedia

Vlasni Aston Martina Lorens Strol je istakao da je jako zadovoljan što je uspeo da dovede Španca koji je u karijeri slavio 32 pobede u Formuli 1.

„Znam Fernanda mnogo godina i divim mu se. Uvek je bilo jasno da je on pobednik poput mene. Želim da dovedem prave ljude u tim i razvijem ovu organizaciju tako da bude jako konkurentna i zbog toga je bilo prirodno da pozovem Fernanda da bude deo ovoga“, rekao je on.

mondo.rs/nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti