Foto: Auto Expert

Kada je auto u crvenoj boji, onda sam po sebi privlač pažnju, ali kada je pod motorom srce sa oznakom AMG odeljenja Mercedes-a, onda stvari postaju uzbudljivije. 

Foto: Auto Expert

Atraktivna pojava

Kombinacija crvene boje i crnih detalja odlično su se uklopili i uspeli da naglase temperament ovog živahnog mališana. Agresivnost dodatno naglšava spojler koji dominira zadnjim delom automobila.  Felne su, takođe, u kombinaciji boja koje dominiraju celom karoserijom i svojim dizajnom privlače poglede svih prolaznika. Zbog svih ovih detalja, automobil je izuzetno fotogeničan i gotovo sam pozira tražeći da ga objektiv našeg fotoaparata zabeleži i na taj način zauvek sačuva njegovu lepotu.

Foto: Auto Expert

Neobuzdani karakter

Motor koji nosi oznaku AMG ima radnu zapreminu od dve litre i uz pomoć snažnog turbo punjača razvija fascinantnih 381 ks i 475 Nm obrtnog momenta. Ove specifikacije su sasvim dovoljne da ovog mališana do 100 kmh ispale za 4.5 sekunde i omoguće mu da dostigne maksimlanu brzinu od 275 kmh.

Foto: Auto Expert

Osećaj za volanom

Iako smo se davno navikli da od manjih “hotheč” modela očekujemo vrhunske performanse, ovaj model iz AMG-a je nešto sasvim posebno, što vozaču pruža osećaj vožnje koji se može doživeti samo u nekim supersportskim modelima. Silovita ubrzanja i međuubrzanja u kombinaciji sa relativnio niskom pozicijom sedenja, pružaju osećaj vožnje kao u pravom trkčkom automobilu. Utisak pospešuje okruženje u kojem se vozač nalazi, a koje je ispunjeno kvalitetnim materijalima kao što su: alkantara, koža i aluminijum.

Foto: Auto Expert

Utasak oduševljenja

Kada smo se dogovorili druženje sa vlasnikom ovog modela, znali smo da je njegov A45 sportski model od kojeg treba puno očekivati, ali nismo ni sanjali da ćemo imati takvo iskustvo rasnog sportskog automobila sa vrhunskim performansama. Ova furija je na nas ostavila izuzetno jak utisak i sa zadovoljstvom možemo svakom preporučiti kupovinu ovakvog, vatrenog mališana. Ovim putem se zahvaljujemo vlasniku Norbertu Žunjiu na dobroj volji i izdvojenom vremenu za “Auto Expert” i pohvaljujemo njegov izbor automobila.

Autor: Auto Expert

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments