Podgoricki vremeplov

Novak će uskoro krenuti u pohod na olimpijsko zlato, jedino koje mu nedostaje da upotpuni spisak osvojenih odličja

Najbolji teniser sveta Novak Đoković opušta se u Bokokotorskom zalivu u Crnoj Gori. Đoković je fotografisan kako trenira na ulici u Kotoru.

Okupljeni meštani i turisti su s oduševljenjem pozdravljali prvi reket sveta i fotografisali se s njim. Đoković je tokom boravka u Crnoj Gori dao intervju agenciji Mina, čije delove je objavio list Dan.

– Osećam se kao kuće. Čitavo svoje djetinjstvo, pogotovo na letnjim raspustima, proveo sam u Crnoj Gori. Više sam provodio vremena na otvorenom moru, na Svetom Stefanu i Budvi, a sada sam se zaljubio u Bokokotorski zaliv. Tu smo sa nekim prijateljima, došao sam sa suprugom i decom. Oni su bazirani neko vrijeme i ostaće ovde, dok budem boravio na Olimpijskim igrama u Tokiju- rekao je Đoković.

POHOD NA ZLATO

Dugo se nije znalo da li će Novak krenuti u pohod na olimpijsko zlato, jedino koje mu nedostaje da upotpuni spisak osvojenih odličja. Pre nedelju dana Đoković je na svom instgram profilu potvrdio da ide u Japan i obradovao celu Srbiji i sve ljubitelje tenisa.

Đoković je za agenciju Mina kazao da želi zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju i da godinu kruniše trijumfom na US openu u Njujorku.

– Cilj mi je da se dokopam medalje, nadamo se zlatne. Idem na zlatnu medalju, to nije tajna. Onda ću razmišljati o Njujorku, da pokušam da kompletiran sve- kazao je Đoković.

PATRIOTIZAM

Komentarišući odluke brojnih tenisera da propuste Olimpijske igre u Tokiju, Đoković je objasnio da je u njegovom slučaju prevagnuo patriotizam prema Srbiji.

– Osećaj kada predstavljaš svoju državu na najvećoj smotri u istoriji sporta je nezamjenljiv. Olimpijske igre su nešto posebno – istakao je Đoković.

K.A.

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments