Ilustracija, foto: Shutterstock

Microsoft se sprema da doda OpenAI-jev ChatGPT četbot u svoj Bing pretraživač u pokušaju da privuče korisnike od rivalskog Google-a, kaže osoba upoznata sa planovima, piše The Information.

Microsoft se kladi da će konverzacijski i kontekstualni odgovori na upite osvojiti nove korisnike tako što će im dati kvalitetnije odgovore mimo linkova, rekla je osoba koja nije želela da bude imenovana dok razgovara o poverljivim planovima tehnološkog giganta.

Kompanija sa sedištem u Redmondu u Vašingtonu mogla bi da uvede dodatnu funkciju u narednih nekoliko meseci, ali još uvek meri tačnost čet-bota i koliko brzo se može implementirati u pretraživač, rekla je osoba. Prvo izdanje može biti ograničen test za usku grupu korisnika, dodaje ona.

Prema izvoru, Microsoft već nekoliko meseci testira ChatGPT.

OpenAI, laboratorija za istraživanje veštačke inteligencije podržana ulaganjem od milijardu dolara od strane Microsofta, javno je objavila ChatGPT za korisnike u novembru.

Sposobnost četbota da iznese sve, od recepata za koktele do autentičnih školskih eseja, od tada ga je katapultirala u centar pažnje. Dok usluga veštačke inteligencije ponekad samouvereno nudi netačne informacije, neki analitičari i stručnjaci sugerišu da njena sposobnost da sumira javno dostupne podatke može da je učini verodostojnom alternativom Google pretrazi.

Izvršni direktor OpenAI-ja Sem Altman rekao je u tvitu o ChatGPT-u prošlog meseca da je “greška oslanjati se na njega za bilo šta važno”.

Foto: Shutterstock

Prošlog meseca, zaposleni u Google-u su pitali generalnog direktora Sundara Pičaija i šefa istraživanja veštačke inteligencije Džefa Dina o pretnji ovog četbota za Google. Google je radio na sličnoj tehnologiji u svom sistemu LaMDA, ili Language Model for Dialogue Applications sistemu, ali se suočava sa rizikom za reputaciju zbog bilo kakvih grešaka, rekli su dvojica rukovodilaca, a prenosi CNBC.

Pičai i menadžment kompanije su od tada mobilisali timove istraživača da odgovore na ChatGPT, proglašavajući situaciju “code red” nivoom pretnje, pisao je New York Times.

telegraf

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments