Foto: novosadska.tv/Ilustracija
Novosađani su na čelu grada dobili vrsnog profesionalca, domaćina i dostojnog naslednika Miloša Vučevića. Njegovo postavljenje u praksi predstavlja kontinuiranu borbu za bolji ekonomski i društveni status svih građana Novog Sada.
Mihailo Janjić, Centar za nacionalnu politiku; foto: novosadska.tv/Printscreen

Gospodin Đurić pokazao je izuzetne rezultate radeći kao član Gradskog veća za upravu i propise, ali i kao zamenik gradonačelnika. Govorimo o čestitom čoveku posvećenom svom poslu bez mrlje u karijeri.

Očekujem da će prvi čovek grada sprovesti u delo sve najavljene velike infrastrukturne projekte i dovesti nove investitore u Srpsku Atinu, konkretno, nastaviti sa sprovođenjem politike koju je pre deset godina uspostavio Miloš Vučević.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Iza sebe gradonačelnik Vučević ostavio je na računu Grada 7.540.918.705 dinara što je za dve milijarde više mego kada je preuzeo tu funkciju. Novosadsku privredu koja je doživela svoj sunovrat uzdigao je na noge i postavio je kao stabilnu sa tendecijom njenog napretka. Dolazak novih investitora, otvaranjem novih radnih mesta, podsticajem preduzetništva… Novi Sad postao je ekonomski lider ne samo u Srbiji nego i u okruženju.

Zahvaljujući njemu naš grad nosi i dve prestižne titule Evropske prestonice kulture i Omladinske prestonice Evrope.

Izložba koja je otvorila Evropsku prestonicu kulture “Vreme i vaseljena”; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Pored toga, Novi Sad je postao centar IT industrije.

I u drugim sferama društva osetio se napredak: u domenu zaštite životne sredine izdvojeno je 2,5 milijarde dinara. Zdravstveni sistem je osnažen a mnogobrojne zdravstvene ustanove doživele su prva renoviranja i rekonstrukcije od svoje izgradnje. Među najvažnijim projektima zdravstva, svakako je izgradnja bolnice-kovid na Mišeluku.

Kada je u pitanju obrazovanje izgradnjom novih vrtića obezbeđen je besplatan boravak za 17.000 mališana. Đaci prvaci po četvrti put za redom dobili su besplatne udžbenike.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Obnovljeni i rekonstruisano su na desetine sportskih centara i igrališta, mnogo više novca uloženo je u razvoj sporta.

Takva politika gradonačelniku Vučeviću dala je epitet jednom od najvećih neimara grada Novog Sada.

Mihailo Janjić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments