Foto: Ustupljene fotografije

Basket reprezentacija Srbije otputovala je juče u Grac, gde će braniti titulu na Evropskom prvenstvu u basketu 3×3. Reprezentacija je otišla u sastavu Dejan Majstorović, Mihailo Vasić, Marko Branković i Strahinja Stojačić. Za naš portal, pred prvu utakmicu protiv selekcije Slovenije, Vasić izjavljuje da su prvi dueli u grupnoj fazi sa Slovencima i Izraelcima. 

-Ekipe su slične kao i na prošlom Evropskom prvenstvu u Parizu. U nekim reprezentacijama je došlo do malih promena u sastavu usled podmlađivanja ekipa. Aktuelni smo evropski i svetski šampioni, tako da svakako postoji određeni pritisak i očekivanja, ali znamo da se nosimo s time- rekao je Vasić za NS Uživo i dodao da je sva njihova pažnja usmerena na prve dve utakmice.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Bronzani basketaš sa Olimpijskih igara u Tokiju, zlatni sa Evropskog i Svetskog prvensta, naglašava da na predstojećem prvenstvu, koje će se igrati do 11. septembra, postoji dosta kvalitetnih ekipa, među kojima su i olimpijski prvaci- Letonci.

-Tu je i Belgija, koja je uvek opasna, Litvanija kao evropski i svetski vice šampion i Austrija koja će nastupati pred domaćom publikom- tvrdi Vasić.

U stručnom štabu naše reprezentacije je i selektor Marko Ždero, trener Danilo Lukić, kondicioni trener Aleksandar Milošević i doktor Stojan Subašić.

Ivona Karan

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments