Foto: POPSUGAR

Najpoznatija svetska mišica i maskota Dizni kompanije menja stil oblačenja. Tradiconalnu crvenu haljinu sa tufnama, Mini će zameniti plavim odelom, a novi izgled je dizajnirala Stela Makartni, kćerka bivšeg člana grupe Bitlsi, u čast tridesetogodišnjice osnivanja Diznilenda u Parizu.

Stela je zamenila Mininu crvenu mašnu plavom i njene simpatične žute cipele parom crnih. Iako je promena trenutna, reakcije na društvenim mrežama među obožavaocima Diznija su pomešane.

Mini će plavi smoking obući u martu ove godine na proslavi Diznilenda u glavnom gradu Francuske. Nosiće ga za vreme obeležavanja Meseca istorije žena.

-Mini Maus ovom promenom postaje simbol nove generacije- rekla je Makartni.

Dok jedni pozdravljaju novine u oblačenju, drugi žestoko kritikuju što napušta klasičnu crvenu boju i prepoznatljivu haljinu.

Neki ljubitelji podsetili su da ovo nije prvi put da Mini Maus nosi pantalone. U filmu iz 2019. godine, ona se pojavljuje u belim mornarskim pantalonama u ulozi “Kapetanica Mini” kao deo brodske posade Dizni.

Foto: gettyimages

Čuvenu mišicu čitaoci stripa prvi put su upoznali pre skoro 100 godina u ulozi devojke Mikija Mausa, junaka Volta Diznija.

Njeno pravo ime je Minerva što je prvi put postalo poznato 1942. godine.

bbc.com/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments