Foto: Printscreen/Instagram

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke Anke Konrad i ambasadorkom Narodne Republike Kine u Republici Srbiji Čen Bo.

Na početku sastanka, ministar Vučević izrazio je zadovoljstvo zbog prilike da sa ambasadorkom Konrad razmeni mišljenja o aktuelnim bezbednosnim temama i saradnji dve zemlje. On je, tom prilikom, rekao da je stabilnost Zapadnog Balkana od strateškog značaja i da u tom smislu postoji redovan dijalog dve strane.

Ministar Vučević je konstatovao da je bilateralna saradnja dve države razvijena, uz obostrano nastojanje za njeno dalje unapređenje, istakavši da razvijenost ukupnih bilateralnih odnosa daje mogućnost i prostor za unapređenje i oblikovanje saradnje u oblasti odbrane, od zajedničkog interesa.

Ambasadorka Konrad zahvalila je na srdačnom prijemu i uputila čestitke potpredsedniku Vlade i ministru odbrane Vučeviću povodom imenovanja na novu dužnost. Ona je, takođe, istakla opredeljenje Savezne Republike Nemačke za unapređenje ukupne saradnje, kao i saradnje u oblasti odbrane koja već godinama beleži uzlazni trend.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милош Вучевић (@milosvucevic_odbrana)

Sastanak ministra Vučevića sa ambasadorkom Čen Bo

Ministar Vučević zahvalio je na bezrezervnoj podršci koju Kina pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije. On je rekao da je stav Kine po pitanju Kosova i Metohije uvek bio principijelan i dosledan što predstavlja dokaz iskrenog prijateljstva.

Vučević je istakao da je dugoročno strateško opredeljenje Srbije da vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku, kao i da će nova Vlada Republike Srbije, uprkos svim izazovima, nastaviti da vodi odgovornu politiku mira i saradnje, posvećenu poštovanju međunarodnog prava i punoj primeni do sada postignutih sporazuma.

Ambasadorka Čen Bo zahvalila je na gostoprimstvu i prilici da sa ministrom Vučevićem razgovara o temama od značaja za saradnju dve zemlje. Ona je naglasila da su uzajamna podrška Srbije i Kine po pitanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta i odlični odnosi dva predsednika potvrda tradicionalnog čeličnog prijateljstva dveju država.

Ambasadorka je istakla da saradnja u oblasti odbrane dodatno učvršćuje sveukupne odnose dve države i konstatovala da postoji prostor za njeno dalje unapređenje.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милош Вучевић (@milosvucevic_odbrana)

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments