Foto: N1

Vlada Republike Srbije, na inicijativu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, donela je odluku o osnivanju Srednje škole unutrašnjih poslova “Jakov Nenadović” u Sremskoj Kamenici.

U ovoj školskoj ustanovi, počev od školske 2023/2024. godine veštine i znanja iz oblasti policijskih poslova, ekonomije, prava i administracije sticaće mladići i devojke koji su se odlučili da za svoj životni poziv izaberu policijsku profesiju.

Učenici koji budu upisani u Srednju školu unutrašnjih poslova imaće obezbeđen smeštaj i ishranu u internatu Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i udžbenike, školski pribor, odeću, obuću i drugu opremu neophodnu za pohađanje nastave.

Foto: MUP

Srednja škola “Jakov Nenadović” nastaviće tradiciju srednje škole “Pane Đukić”, koja je od 1967. do 2009. godine odškolovala 14.416 policijskih službenika, koji su decenijama oslonac našim građanima, brinu o njihovoj bezbednosti i sigurnosti, ali i stabilnosti Republike Srbije.

– Ponosan sam što će od septembra ove godine ponovo početi sa radom Srednja škola unutrašnjih poslova “Jakov Nenadović” u Sremskoj Kamenici, kroz koju će se za policijski poziv spremati mladići i devojke koji su odlučili da svoj radni vek provedu služeći građanima i svojoj zemlji. Kvalitetno obrazovanje uslov je uspešnosti. Kroz Srednju školu unutrašnjih poslova izgradićemo nove generacije policajaca čiji će kvalitet, profesionalizam i znanje biti garant bezbednosti Republike Srbije – rekao je ministar Gašić.

kurir

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
D. Janković
24/01/2023 20:44

Znači kriminala će biti sve više na svakom ćošku.

Last edited 11 dana ranije by D. Janković
Mima
25/01/2023 09:14

Uništili školu i sada je kao oni osnivaju.Gospode Bože….