Foto: Screenshot/IG/milosvucevic_odbrana

Izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević boravi u dvodnevnoj poseti Republici Severnoj Makedoniji, gde će prisustvovati obeležavanju praznika Svetog Save – nacionalnog praznika Srba u Republici Severnoj Makedoniji.

Na početku posete, ministar Vučević i gradonačelnik Kumanova Maksim Dimitrievski obišli su Osnovnu školu Karpoš u selu Umin Dol u opštini Kumanovo, što je bila prilika za susret i razgovor sa učenicima te škole koji pohađaju nastavu na predmetu “Jezik i kultura Srba”.

Ministar Vučević, tom prilikom, ukazao je na značaj podrške srpskoj zajednici u Republici Severnoj Makedoniji na očuvanju duhovnog, nacionalnog i kulturnog identiteta.

Obilasku je prisustvovala i ambasadorka Republike Srbije u Republici Severnoj Makedoniji Nevena Jovanović.

U nastavku posete, ministar odbrane će danas u Kumanovu obići i Kulturno- umetničko društvo “Srpski vez”, a potom prisustvovati, sa delegacijom Ministarstva odbrane Republike Srbije, Svečanoj svetosavskoj akademiji povodom Dana Svetog Save – nacionalnog praznika Srba u Republici Severnoj Makedoniji u Zanatskom domu u tom gradu.

Tokom posete Republici Severnoj Makedoniji, ministar Vučević sutra će se sastati sa ministarkom odbrane Slavjankom Petrovskom, a potom i sa predsednikom Vlade Dimitrom Кovačevskim.

nauzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
26/01/2023 20:33

Info iz prve ruke, kad su videli nejakog Milosa, pravili se da ne razumeju srpski, kaze mi smo anticki makedonci, iz antickog Skoplja 🙂

Last edited 1 mesec ranije by SNS Uzivo