Foto: Printscreen/Instagram

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević uručio je danas ključeve novoizgrađenih stanova pripadnicima snaga bezbednosti u Kragujevcu u naselju Denino brdo.

Obraćajući se prisutnima, ministar Vučević rekao je da Srbija, pored svih muka koje su je zadesile i pritiska na našu državu i na naš narod koji živi u južnoj pokrajini, ne prestaje da se bavi ljudima, pogotovo onima koji se staraju za bezbednost države.

– Mi kao država ne možemo i ne smemo prestati da se bavimo i drugim temama i da rešavamo i druge stvari. A upravo odnos prema ljudima koji se staraju i koji čuvaju sve građane Srbije, jeste jedan od prioriteta Republike Srbije i mora da bude – rekao je ministar Vučević.

Ministar Vučević je zahvalio pripadnicima snaga bezbednosti na svemu sto svakodnevno rade kako bi zaštitili naš narod.

– Ovo je jedan korektan, fer odnos države prema svojim ljudima, prema ljudima koji čuvaju ovu državu, koji brinu o svim njenim građanima. I svima vam, bez obzira iz kog sektora bezbednosnih struktura dolazite, veliko hvala. Veliko hvala i vašim porodicama i svima onima koji su uopšte uključeni da čuvaju našu otadžbinu Srbiju – istakao je ministar odbrane.

Ministar odbrane je rekao i da kada se rešava ovako važno životno pitanje kao što je stambeno, to ostaje u sećanju do kraja života.

-Kažu da nije bitno ono što u životu doživite već je samo bitno ono što pamtite što ste doživeli. Ja sam siguran kad god rešavate ovako krupno pitanje u životu, a stambeno pitanje jeste jedno od važnijih pitanja, to je nešto što ostaje u pamćenju i sećanju svakoga od nas, a time i vas i vaših porodica – rekao je ministar Vučević.

Ministar Vučević čestitao je i svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta u okviru kojeg je samo u Kragujevcu izgrađeno 972 stana.

– To je pobeda Srbije i na tome čestitam i predsedniku Republike i Vladi i svima koji su bili uključeni, mislim da je to velik znak, tako da svima vama i iz vojske, iz policije, iz Bezbednosno-informativne agencije, iz Ministarstva pravde čestitam. Da grad Kragujevac, izgradi i lepo obdanište i školu, sve ono što treba da bude isto deo ovog divnog kraja Kragujevca i da vi i vaše porodice uživate ovde. Čestitam vam svima i živela Srbija, nema predaje i niko nas neće pobediti i poraziti – rekao je ministar Vučević.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić istakao je da mu je zadovoljstvo što prisustvuje dodeli ključeva od stanova onim ljudima koji su čitav svoj radni vek posvetili očuvanju države u kojoj žive.

– Do pre samo deset godina niko nije mogao ni da zamisli da ćemo doći u situaciju, posebno ljudi koji rade u službama bezbednosti, da po povlašćenim uslovima mogu da reše svoje stambeno pitanje. I tim više ovo je važno, ali i govori o tome koliko i predsednik Republike Aleksandar Vučić, ali i Vlada Republike Srbije, posvećeno rade na izgradnji naše Srbije, kao jedne ozbiljne države – rekao je gradonačelnik Kragujevca.

Među onima koji su danas dobili ključeve od svog novog stana, nakon 16 godina čekanja, je i major Nikola Luković.

– Ovo je izuzetno značajno za mene zato što sam rešio stambeno pitanje po sigurno najpovoljnijim uslovima na tržištu. Kupio sam trosoban stan i u njemu ću živeti sa suprugom i dvoje dece – rekao je major Luković.

Ministar obrane Vučević i general Mojsilović obišli jedinice Treće brigade u Kuršumliji

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas jedinice iz sastava Treće brigade Kopnene Vojske u Kuršumliji. Ministar Vučević je, posle prikaza obučenosti i razgovora sa starešinama i vojnicima, poručio da je Srbija mirna i sigurna dok ima ovako snažnu vojsku spremnu da izvrši svaki zadatak koji dobije od vrhovnog komandanta.

Foto: Printscreen/Instagram

– U junačkoj Toplici, zajedno sa načelnikom Generalštaba generalom Mojsilovićem i ostalim starešinama Vojske Srbije obilazimo garnizon u Kuršumliji i vršimo uvid u stanje jedinica koje su ovde raspoređene, moral naših vojnika, podoficira i oficira, stanje opreme i naoružanja – rekao je ministar Vučević.

On je istakao da je to bila prilika da se u neposrednom razgovoru razmene mišljenja u vezi sa planovima za naredni period, a u skladu sa naredbama državnog vrha.

– I odavde mogu da pošaljem jasnu poruku da je Vojska Srbije spremna da izvrši svaki zadatak koji dobije od svoje države, od predsednika Republike kao vrhovnog komandanta, čuvajući teritorijalni integritet i suverenitet zemlje – poručio je Vučević i podvukao da je Vojska najveći zaštitnik i čuvar slobode svih građana Srbije.

– Srbija je mirna, Srbija je sigurna dok ima ovako snažnu vojsku – naglasio je ministar odbrane.

Ministru odbrane i načelniku Generalštaba o situaciji u zoni odgovornosti Treće brigade Kopnene vojske i stanju u jedinici referisao je komandant pukovnik Dragan Antić. Zatim su jedinice iz sastava Treće brigade KoV u kasarni „Toplički ustanak“ u Kuršumliji prikazale rad i postupke Vojne policije na kontrolnom punktu, te segmente obuke pešadijske čete na vozilima „lazar 3“ i ojačane mehanizovane čete na borbenim vozilima BVP-M80 i tenkovima M-84.ć

Današnjem obilasku prisustvovali su komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i načelnik Operativne uprave Generalštaba general-potpukovnik Želimir Glišović

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
25/12/2022 10:14

Pa mora neko da štiti rezim od naroda… 🙂

Last edited 1 mesec ranije by SNS Uzivo