Foto: Printscreen/Instagram/sputnik/Dejan Simić/Ilustracija

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević priredio je danas prijem za pripadnice Ministarstva odbrane i Vojske Srbije povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena.

Čestitajući praznik svim pripadnicama Ministarstva odrane i Vojske Srbije, ministar Vučević naglasio je da su one najčvršći oslonac našeg društva i sledbenice slavnih heroina.

– Istorija Srbije prepuna je istaknutih primera žena heroja, odlučnih da u odbrambenim i oslobodilačkim ratovima, po svaku cenu, doprinesu odbrani otadžbine i slobodi naroda. Teško je rečima opisati značaj dela ovih heroina – ratnika poput Milunke Savić, bolničarki, humanitarnih aktivistkinja i svih ostalih žena koje su svojom žrtvom i ljubavlju prema otadžbini i rodu ispisale najsvetlije stranice naše istorije. Imajući primere ovih podviga pred sobom ali i značaja rodne ravnopravnosti u celini, konstantno radimo na povećanju procenta žena zaposlenih u strukturama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije – rekao je ministar odbrane.

Ovaj praznik se obeležava kao sećanje na dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca. Kao Međunarodni dan žena, 8. mart zvanično je prihvaćen 1917. godine, dok su Ujedinjene nacije 1975. godinu proglasile za Međunarodnu godinu žena i službeno počele da osmi dan marta obeležavaju kao Dan žena.

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
08/03/2023 13:41

Zbog ovoga se zene prave da su muskarci 🙂

Last edited 22 dana ranije by SNS Uzivo
Anna
08/03/2023 15:02
Reply to  SNS Uzivo

ne bih mu orah iz ruke uzela