Foto: shutterstock.com/Aleksandar Kamasi, arhiva/Tanjug

Ona je navela da voli da nastupa u svojoj zemlji i da je uvek tu da pomogne mlađima

Ivana Vuleta zabranilu je srpsku javnost nakon što je posle treće serije na Prvenstvu Srbije u dvorani odustala od takmičenja zbog povrede.

Ona je držala najbolji rezultat sve do poslednje serije kada ju je preskočila Milica Gardašević, a Ivana je objasnila šta se desilo i zbog čega se zadržala u pesku nakon trećeg skoka.

– U principu, ovo je trebalo da bude poslednje takmičenje pred Evropsko prvenstvo, na kraju sam morala da prekinem takmičenje pošto sam osetila neki bol u stopalu. Nastupala sam u Berlinu gde nisam planirala, poremetilo me je koncepcijski i fizički podloga. Radim ono što radim ono što radim, etapa po etapa i ostaje da napadnem to zlato po četvrti put.

Evropsko prvenstvo u Istanbulu sledi.

Foto: ASS

– Nije ostalo mnogo, ova sezona je prilično brzo prošla, nismo imali ni mnogo takmičenja da biramo. Krivo mi je što nisam mogla da učestvujem na dvoranskom mitingu pre par dana, morali smo ipak po prioritetima da takmičenjima određujemo. Svima, kao i meni, je prioritet da se pojavim u Istanbulu u najboljem mogućem stanju.

Ivana je približila stanje stopala.

– Nešto sam i naučila kroz karijeru! Besmisleno je forsirati bilo šta, prosto, ne želim da se pogorša. Prosto reakcija na promenu podloge i promenu iz Berlina. Ništa što treba da brine, imam dve nedelje da se odmorim i da odem za Istanbul.

Ona je navela da voli da nastupa u svojoj zemlji i da je uvek tu da pomogne mlađima.

– Volim da nastupam kod kuće, to su mi oduvek bila omiljena takmičenja i u 33. godini skačem sa našim najmlađim i najperspektivnijim takmičarkama. Ja sam za njih tu i svi znaju da od mene mogu da očekuju maksimalnu podršku, trudim se da im pomognem na svaki mogući način. Drago mi je da i ja učestvujem u njihovom razvijanju, a sa druge strane sam i ja zahvalna na podršci koju imam – zaključila je Vuleta.

telegraf

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Olja
19/02/2023 11:21

Sreća pa imamo mladu Milicu Gardašević !

Tamara Basic
19/02/2023 11:33

Draga redakcijo, Srbija nema za sta da strepi, ne ume samo ova takmicarka odlicno da skace udalj. Ne biste pogresili ni da ste naslovili vest “Uspešna smena generacija”.

Danica Piper
19/02/2023 11:40

Poštovani,
Senzacionalizam koji nudite ovim naslovom bi bilo dobro da zamenite realnošću, a to je da naša novosadjanka Milica Gardasevic ima najbolji evropski skok i da nemamo od čega da ,,strepimo’’ već da se radujemo uspesima naših sportiskinja.