Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Izložba “Vreme i vaseljena– izložba o vremenu” predstavlja svojevrsno putovanje od tame do svetlosti, haosa do kosmosa, kroz multimedijalni spoj digitalnog i analognog umetničkog izraza. 

Izložba koja je realizovana u prostoru Studija M delo je dr Dušana Jovovića koju možete da posetite od utorka do subote, od 12.00 do 20.00 časova. Postavka izložbe sastoji se iz 12 celina, na tri nivoa, a za sve zainteresovane posetioce izložba će biti otvorena do 31. oktobra.

Izložba je otvorena od 13. januara, kada je Novi Sad zvanično proglašen Evropskom prestonicom kulture.

Podsećamo, ranije je za NS Uživo autor izložbe dr Dušana Jovovića istakao je da je izložba posvećena vremenu i čoveku i obostranom odnosu, a upravo je to bio razlog da izgradnja izložbe bude objekat u objektu, kako bi prostor dobio autonomiju i da bi ispričali ono o čemu je čovek pričao od stare Grčke do današnjeg doba – o odnosima planeta, ljudi, vremena, potpisima naše duše i različitih drugih formi.

-Izabrao sam pčelu kao nosioca, jer ako vidite vaše kretanje u prostoru je kružno. Koliko su bitni elementi unutar samog prostora toliko je i bitan posetilac jer on u tom trenutku preuzima ono što jeste, čestica vremena, on je nosilac onog dela božanskog koje nosi i roznosi u prostoru – rekao je za portal NS Uživo autor izložbe dr Dušan Jovović.

Autor izložbe dr Dušana Jovovića; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Autor je istako da se držao osnovnih postulata i različitih osnovnih formi u umetnosti koja je klasičnog tipa, kao što je slika, zvuk, crtež, skulptura, ali u ovom prostoru postoji dopuna svetla senke, kompozicije 3D mapiranih celina, prostor koji reaguje na vaš pokret, različite kinetičke sklupture, koje isto reguju i posmatrača uvode u aktivan prostor gde ni on više nije pasivan.

Cena posete izložbe iznosi 300 dinara za pojedinačne posete, 200 dinara za grupne posete (više od petoro ljudi), dok porodična ulaznica iznosi 1000 dinara. Deca do sedam godina ne plaćaju ulaz.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments