Italijanska policija otkrila je mumificirane ostatke 70-godišnje žene koja je sedela za stolom više od dve godine nakon što je umrla, što je izazvalo pozive za bolju brigu o starijima u zemlji, prenosi Frans 24 AFP.

Marinela Bereta, koja nije imala žive rođake, pronađena je u svom domu u Prestinu, u blizini jezera Komo na severu Italije. Policija je naišla na njene posmrtne ostatke kada je obavila kućni poziv tokom jakog vetra u Lombardiji, koji je pretio da iščupa zapušteno drveće u njenoj bašti, prenosi Feniks magazin.

Italijanski mediji pišu da je komšije nisu videle najmanje dve i po godine.

Skoro 40 odsto ljudi starijih od 75 godina u Italiji živi sami, prema izveštaju Nacionalnog instituta za statistiku (ISTAT) za 2018. Isti broj je takođe rekao da nemaju rođake ili prijatelje kojima bi se mogli obratiti u slučaju potrebe.

Policija na licu mesta nije pronašla ništa što bi ukazivalo na sumnjivu smrt, a očekuje se da će savet platiti njenu sahranu.

Misterija Marinelinog nevidljivog života iza zatvorenih vrata njene kuće uči nas strašnoj lekciji. Prava tuga nije u tome što drugi nisu primetili njenu smrt. Nisu shvatili da je Marinela Bereta živa, piše dnevnik Mesađero.

nsuzivo.rs/RTL

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Robert
09/02/2022 14:08

To kod nas ne mere da budne.Iz izbornih štabova redovno proveravaju sigurne i kapilarne glasove te ako se i ne javiš.opet Je to za njih dobro – će da glasaš i ko zamro..