Foto: MUP Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) upozorilo je danas da se sledećeg vikenda zbog organizovanih proslava Srpske nove godine i završetka školskog raspusta za učenike srednjih škola očekuje značajno povećanje frekvencije saobraćaja.

Na svim najvažnijim putnim pravcima u našoj zemlji biće gušći saobraćaj, stoga se navodi da će pripadnici Uprave saobraćajne policije sprovoditi jače mere kontrole, radi očuvanja što povoljnijeg stanja bezbednosti saobraćaja.

Njihove aktivnosti su prvenstveno usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koji direktno ugrožavaju bezbednost saobraćaja.

– Za svega 10 dana otkriveno je 25.000 saobraćajnih prekršaja, a iz saobraćaja su isključena 1.722 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola i 88 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci – navodi se u saopštenju MUP-a.

Ministarstvo apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja tokom praznika, a posebno apeluje na vozače da u vreme proslava ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Učesnicima u saobraćaju MUP skreće pažnju da zbog najavljenih loših vremenskih uslova za odvijanje saobraćaja brzinu kretanja vozila prilagode stanju puta i atmosferskim prilikama i da obavezno koriste propisanu zimsku opremu.

24sedam.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments