Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Veliki novogodišnji koncert učenika i profesora Muzičke škole “Isidor Bajić”, u okviru tradicionalne humanitarne akcije “Muzičari Velikog srca” biće održan u utorak 20. decembra od 18 i od 19 časova u gradskoj koncertnoj dvorani.

U sklopu ove manifestacije nastupiće dečiji horovi Suncokreti i Bajićevi slavuji, mešoviti hor Srednje muzičke škole, orkestar harmonika Osnovne muzičke škole, gudački orkestar Osnovne i Srednje muzičke škole i simfonijski orkestar Srednje muzičke škole uz dirigente Snežanu Bogdanović, Marijanu Antić, Anu Kovačić, Katarinu Božić, Tamaru Adamov Petijević i Igora Paroškog a ulaznica za koncert biće donacija za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

Ovaj jedinstveni muzički događaj biće ujedno i prvi koncert u Gradskoj koncertnoj dvorani na kom će nastupati horovi.

Dečija humanitarna akcija “Muzičari velikog srca”, koju su pokrenula deca iz hora “Bajićevi slavuji”, traje u kontinuitetu 18 godina. Svakog decembra, pod sloganom “Naše, malo, ali od srca, nekom znači”, kroz koncerte, predstave i nastupe sakupljaju se neophodne potrepštine za decu Novog Sada i okoline kojima je pomoć potrebna.

Podsetimo, ove godine akcija je počela 6. decembra koncertom mladih harmonikaša klasa prof. Ane Tokanović, Jelene Martinović i Marka Asurdžića i horista isturenog odeljenja u KC “Mladost” u Futogu pod dirigentskom palicom prof. Isidore Matijević. Ulaznica su bili dobrovoljni prilozi u vidu tople odeće i sredstava za ličnu higijenu za štićenike novosadskog prihvatilišta za decu.

Drugi događaj u okviru akcije “Muzičari velikog srca” bio je mjuzikl “Devojčica sa šibicama” koji izvode “Bajićevi slavuji” u saradnji sa prof. Markom Asurdžićem (harmonika) i dirigentom prof. Anom Kovačić. Mjuzikl se igrao 15. decembra u amfiteatru muzičke škole a prikupljani su sredstva za ličnu higijenu i topla garderoba za štićenike Svratišta i MNRO.

Blic

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments