Foto: nsuzivo.rs

Gradonačelnik Miloš Vučević danas je ugostio gradonačelnika Budve Marka Carevića i gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića koji su posetili Novi Sad povodom svečanog otvaranja godine titule Evropske prestonice kulture.

Novi Sad je domaćin gostima iz čitave Evrope povodom zvaničnog otvaranja godine titule Evropske prestonice kulture, a danas u toku dana gradonačelnik se sastao sa prijateljima iz Turske, Luksemburga, Austrije, Rumunije.

– Ovo je divan i veliki dan za Novi Sad. Uprkos situaciji sa pandemijom uspeli smo da organizujemo ceremoniju otvaranja, i drago nam je što su sa nama mnogobrojni prijatelji, a posebno gradonačelnici naših gradova pobratima Budve i Banjaluke. Sa njima delimo i dobro, a nađemo se jedni drugima i u zahtevnim i teškim situacijama. Hvala im što su došli da ulepšaju našu veliku svečanost, jer bogati smo onoliko koliko imamo pravih prijatelja. Na današnjem sastanku dogovorili smo još bolju saradnju, a ovakvi susreti su uvek prilika da jedni od drugih čujemo korisne savete. Ovo su naša braća iz Banjaluke i Budve i zajedno sa Novosađanima uživaće u večerašnjem spektakularnom programu – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Foto: nsuzivo.rs

Gradonačelnik Budve Marko Carević čestitao je Novom Sadu na priznanju, ocenivši da je titula Evropske prestonice kulture apsolutno zaslužena i velika stvar za region.

– Ovo je velika stvar za Novi Sad i čitav region. I čitava istorija ovog kraja zaslužuje ovakvo priznanje i želim da se zahvalim ljudima koji su učestvovali i timovima na ovako značajnom projektu. Ali isto tako moram da kažem da ste imali veliki benefit i veliku privilegiju, jer ste imali za gradonačelnika Miloša Vučevića – rekao je Carević.

Foto: nsuzivo.rs

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izjavio je da je Srpska Atina jedan od najlepših gradova u kojima je bio.

– Velika je čast što baš na dan srpske, pravoslavne Nove godine, jedan srpski grad postaje Evropska prestonica kulture, a kultura je najveće ljudsko dostignuće. To nije uspeh samo Novog Sada i Srbije, već celog srpskog naroda i pokazuje koliko je naš narod snažan – ističe Stanivuković.

Foto: nsuzivo.rs

Gradonačelnik Banjaluke posebno je naglasio da naš narod kada dočekuje pravoslavnu Novu godinu treba da zna da je srpska kultura na tronu Evrope.

– Ponosan sam na srpsku kulturu i tradiciju i sve ono što ćemo videti danas i narednih godinu dana u Novom Sadu, a mi se veselimo da učimo i da dobre prakse prihvatimo. Banjaluka je bila blizu osvajanja prestižne titule i znam koliko je teško ostvariti takav cilj – naglasio je Stanivuković i čestitao pravoslavnu Novu godinu.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments