Foto: Z. Jovanović

Čuvena glumica i nekadašnja prvakinja Jugoslovenskog dramskog pozorišta Branka Veselinović juče je napunila 104 godine, čime je postala najstarija Beograđanka i istovremeno najstarija živa glumica na svetu.

Zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović u petak je posetila umetnicu i u ime Grada čestitala Branki rođendan i poklonila joj tortu i cveće.

– Poseta Branki Veselinović i čestitka za 104. rođendan deo je sveobuhvatnijeg pristupa starijim sugrađanima. Grad Beograd čini sve da poboljša položaj penzionera brojnim besplatnim programima koje organizujemo za njih, a za one koji poput Branke ne mogu da ih posećuju, mi ćemo doći u njihov dom. Na taj način im pružamo podršku i jasno pokazujemo da nisu zaboravljeni – rekla je Vesna Vidović.

Foto: Beoinfo

Branka Veselinović nije krila uzbuđenje i zahvalnost, zbijajući čak šale na svoj račun “da se oseća kao da ima trista godina”:

– Dobro je pokazati emocije. Ovo su iznenađenja kada čovek reaguje od srca. Čovek sebe ne treba da voli zbog sebe nego zbog drugih ljudi, zbog svih onih koje voli, s kojima se druži, koji ga posećuju, zbog bolesnih, zbog dece kojima se posvećivao. Zato je za mene svaki ovakav gest velika čast.

Novosti.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ana
20/09/2022 20:47

Bravo! Neka još dugo živi!
Svaka čast za pažnju i poklon!
Zaslužila je!
Dobra i čista duša!