Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U visini od 100 miliona dinara uvećan je budžet za uređenje građevinskog zemljišta za narednu godinu, istakla je Adrijana Mesarović, članica Gradskog veća za 

– Imamo budžet od 9 milijardi i 977 miliona dinara, a od toga je za putnu privredu izdvojeno milion i 200 hiljada koji su opredeljeni za asfaltiranje ulica, atarskih puteva, pribavljanje dodatnih sredstava- navela je Mesarović.

Za program uređivanja građevinskog zemljišta izdvojeno je 8 milijardi i 177 miliona za radove na opremanju zemljista
Ona je izdvojila Rokov potok, kao jedan od najznačajnijih projekata za uređenje otpadnih voda, za komunalni otpad iz budžeta je izdvojeno 6 milijardi i 565 miliona dinara.

-Najznačajnije investicije koje nas očekuju u sledećoj godini su početak izgradnje atletskog stadiona na Jugovićevu, Dom zdravlja na Vidovdanskom naselju koji je vredan 207 miliona dinara, zatim sportski kompleks u Futogu i prečistač. Takođe je planiran i pešačko biciklistička staza Kej- Petrovaradin, biciklistička staza Novi Sad- Begeč, biciklističke staze Futoska- Futoski put- navela je.

Tokom 2022. godine očekuje se i uređenje niza dečijih igrališta, sportskih terena, nastavak partnernog uređenja u okviru kreativnog distrikta, opremanje stambenog bloka za izbegla lica u Futogu i ograda oko kompleksa za vojsku na Jugovićevu.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments