Nenad Periš, Foto: Uroš Arsić

Telo Splićanina Mateja Periša biće ispraćeno danas iz crkve Svetog Ante u Beogradu za Split, gde će potom biti sahranjen.

Kako reporteri javljaju ispred crkve nalazi se stotine građana koji su došli da se oproste od tragično nastralog mladića.

Na ispraćaj došao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, kao i bivši fidbaler Bata Mirković. Mešu građanima našli su se i vatrogasci iz dobrovoljačkog društva DVD Palilula.

Nadbiskup i metropolit u crkvi Svetog Antuna Padovanskog, Stanislav Hočevar u svom govoru naglasio je da je Matej pronađen na dan velikog sveca.

Otac Mateja Periša ispred crkve prima saočešće građana koji su došli da isptare Mateja, u svom govoru on se zahvali Beogradu i svima na dosadašnjoj podršci.

Nakon toga počela je sveta misa.

Kovčeg sa telom preminulog Splićanina unet je u crkvu, nakon čega su građani ušli unutra tiho plačući i moleći se za spokoj duši preminulom mladiću.

Stigao je i beogradski nadbiskup i metropolit u crkvi Svetog Antuna Padovanskog, Stanislav Hočevar.

Ispred crkve Svetog Antuna Padovanskog stigao je otac nestalog Splićanina, Nenad Periš koji je zajedno sa prijateljicom Mateja ušao u crkvu i uneo kovčeg sa telom preminulog sina.

Kako je saopšteno, telo će biti izloženo u crkvi od 15 do 17 sati gde će njegov ispraćaj predvoditi mons. Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup i metropolit u crkvi Svetog Antuna Padovanskog.

Podsetimo, Matej Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra kod Beton Hale u Beogradu, a juče ujutru kod Ade Huje pronađeno je njegovo telo.

Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično saopštava da je DNK analizom tela koje je juče oko 9.20 časova pronađeno u Dunavu, na Adi Huji, utvrđeno da se radi o hrvatskom državljaninu Mateju Perišu (1994) čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. decembra prošle godine.

espreso.co.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments