Foto: Privatna arhiva
S obzirom da je obilna kiša dovela do poplave u određenim delovima grada, iz JKP “Vodovod i kanalizacija” ističu za NS Uživo da su sve raspoložive ekipe na terenu, te da nema potrebe za brigom građana. Kako kažu, primarna obaveza preduzeća je da se prvo reše najfrekventnije saobraćajnice da bi saobraćaj mogao nesmetano funkcionisati. 

– Prva lokacija koju su ekipe jutros obišle bila je Partizanska ulica kao jedna od najkritičnijih tačaka, zajedno sa Futoškom ulicom i Futoškim putem. Prigradksa naselja su takođe primarna, zbog toga što veći deo ne poseduje atmosfersku kanalizaciju, pa je važno da se kanali ne zatrpavaju, jer često dođe do poplava čim padne veća količina kiše, što je slučaj i danas – kaže Borislava Latinović, portparol JKP “Vodovod i kanalizacija”.

Napominje i to da najveći problem ekipama predstavljaju slivnici koji su zatrpani lišćem. Iz tog razloga je važno da sva gradska preduzeća obavljaju ono što je u njihovoj primarnoj nadležnosti, kako bi komunalni sistem generalno nesmetano mogao da funkcioniše.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments