Foto/Screenshot: Shutterstock/privatna arhiva/nike.com
Na veb šopu su se pojavile izuzetno niske cene u kunama za raznu odeću, ali se radilo o tome da je reč o iznosima u evrima, što su mnogi kupci iskoristili.

Najk je sinoć obradovao brojne kupce neplaniranim prazničnim popustima na svojoj veb prodavnici. Dukserice koje inače koštaju 500 kuna pale su na samo 65 kuna, šorts sa motivima NBA tima, dok su majice snižene sa 230 na 30 kuna.Naravno, sve ovo nije planirao Nike, a dogodilo se kao rezultat greške. Petnaest sniženih artikala rasprodato je brzinom munje.

– Za 360 kuna kupio sam dve dukserice, donji deo trenerke i komplet trenerki. Nisam mogao da verujem!- ispričao nam je Nikola, jedan od srećnika koji je uhvatio poslove.

Kako se to dogodilo? Naime, kada snižene cene pomnožite sa aktuelnim kursom evra, dobijate njihovu prvobitnu cenu. Tako su, izgleda, baš juče odlučili da cene u kunama zamene onima u evrima. Promenili su brojeve, ali je skraćenica za valutu ostala ista, pa je odeća umesto 65 evra koštala 65 kuna.

Mnogi ljudi su brzo saznali za grešku i počeli da dele vezu veb prodavnice preko WhatsApp-a.

– Odmah sam poslao link prijateljima da i oni uspeju da kupe odlične stvari. Prijateljica je majicu platila 30, a duksericu 70. Druga je mužu kupila pet kratkih majica po 30 kuna i komplet trenerki za 95, dodaje.

24sata.hr

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Pera
29/12/2022 11:55

Čak i po tim cenama Nike ima zaradu

Lazar
29/12/2022 14:00

Baš ih hoće ove godine, Svetsko prvenstvo i evo sad ovo.