Foto: nsuzivo.rs

Najmlađi park u našem gradu, koji se nalazi između Detelinare i Novog naselja, ulepšava naš grad već godinu dana.

Osim što uređeni zeleni kutak predstavlja budući dragulj ovog dela Novog Sada, on ima i višenamensku funkciju, te je danas mesto rekreacije, kulture i druženja.

Oaza pravougaonog oblika, sa površinom od oko 3,49 hektara, po veličini je približna Dunavskom parku, pa možemo da ustanovimo da je pred nama još jedan veliki park, i to severno od stare Ranžirne stanice. U okviru prostrane zelene oaze nalazi se i igralište za decu starijeg uzrasta, kao i teretana na otvorenom u kojoj, uz sve mere opreznosti, naši mlađi, pa i stariji sugrađani, imaju priliku da vežbaju i da krenu putem zdravog života. Nedaleko od tog prostora, smešteno je i igralište za najmlađe Novosađane, gde se oni uz nadzor svojih roditelja mogu slobodno igrati i zabaviti.

Neobična je i velika fontana, te mini-jezero, koji zauzimaju centralni deo parka. Iako u zimskom periodu nedostaje vode u koritu, tek na proleće ponovo možemo da očekujemo da će novi park osvanuti u punom sjaju. Minijaturni mostovi preko fontane, koja svojim izgledom podseća na reku, posetiocima daju utisak da se nalaze u prelepoj urbanoj sredini i u skladno uređenom prostoru idealnom za šetnju. Pored ove vodene atrakcije, park je obogaćen još dvema manjim fontanama, koje su smeštene na ulazu i izlazu.

Foto: nsuzivo.rs

Kako u najmlađem novosadskom parku možete da pronađete sve što bi jedan gradski prostor trebalo da ima, pored postavljenog mobilijara, poput kanti za otpatke, klupa i česmi, napravljen je i moderan funkcionalan javni toalet. U okviru prateće infrastrukture, nalazi se i prostor u kom vlasnici kućnih ljubimaca mogu bezbedno da dovedu pse.

Nažalost, prelepo mesto za odmor i druženje i dalje nema naziv! Prošle godine, prilikom otvaranja parka između Detelinare i Novog naselja, tadašnji gradonačelnik Miloš Vučević pozvao je sugrađane da predlože novo ime, ali kreativni naziv još nije dat.

dnevnik.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
07/12/2022 12:03

Predlazem Behaton park, tako ga nezvanicno zovu, kaze gde ces, idem do behaton parka…

Kosta
07/12/2022 18:21

Moze li ime park Mike Antica?

Janko
09/12/2022 15:02

“Mali park – velika pljačka”
A može i “Behaton park”