Foto: Peace run

“Trka mira” se održava svake godine od 1987. i posvećena je harmoniji i prijateljstvu među narodima sveta. Ove godine prolazi kroz mesta u Srbiji koja prate tok Dunava, jer je on ove godine proglašen za “Reku mira”.

– Grad Novi Sad je ponosan što je deo jedne ovakve sportske i mirovne manifestacije koja se održava isključivo sa ciljem da promoviše i podstiče mir, prijateljstvo i razumevanje među ljudima, bez obzira na njihovu rasnu, versku, političku ili nacionalnu pripadnost. Ideja mira je univerzalna i trajna vrednost koja spaja sve narode i doprinosi uspostavljanju jednog lepšeg i humanijeg sveta. Prenoseći baklju iz ruke u ruku želimo da na simboličan način pružimo naš doprinos miru u svetu i da od srca pošaljemo poruku dobre volje i spremnosti da snove o boljoj i svetlijoj budućnosti pretvorimo u stvarnost – rekao je Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu i pozvao sve građane i sportiste da se pridruže ovom događaju.

Foto: Grad Novi Sad

Ova trka će u našoj zemlji trajati do 2. jula i za tih osam dana proći će kroz Bačku Palanku, Novi Sad, Sremske Karlovce, Inđiju, Staru Pazovu, Novu Pazovu, Beograd, Grocku, Smederevo, Požarevac, Kostolac, Veliko Gradište, Golubac, Donji Milanovac, Kladovo i Negotin. U svim mestima će za učesnike „Trke mira“ biti organizovan i prigodan kulturno-umetnički program.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments