Nakon ovih saznanja NIKADA VIŠE nećete ići na spavanje sa MOKROM KOSOM, evo o kojima je reč

Foto: Edukacija

Iako je sjajan osećaj leti izaći iz tuš kabine, namazati se i leći u posteljinu bez sušenja kose, nedavna istraživanja su pokazala da praksa odlaska u krevet sa mokrom kosom nikako nije dobra ideja, jer može imati posledice koje nisu ni glavobolja ni upala uha.

Razvoj bakterija

Kada spavate sa mokrom kosom, toplota vaše glave u kombinaciji sa vlažnom kosom stvara plodno tlo za razvoj neželjenih mikroorganizama na vašem jastuku. Bakterije vole topla i vlažna mesta i ovo je idealna kombinacija. Ne želite da se bakterije razmnožavaju na vašem jastuku dok spavate, pa je sušenje kose i dalje bolja ideja nego što se čini na prvi pogled.

Gljivične infekcije

Spavanje sa mokrom kosom pogodno je za razvoj druge prilično dosadne infekcije – gljivične. Naime, gljivice obožavaju toplotu i vlagu. A kada provedete osam sati spavajući na vlažnom jastuku, zapravo ste omogućili razmnožavanje velikoj koloniji gljivica koje se onda mogu pojaviti na vašim noktima, vlasištu i drugim delovima tela i izazvati perut i druge probleme. Gljivične infekcije su prilično tvrdoglave (posebno one na noktima), pa vam savetujemo da odustanete od spavanja mokre kose i sačuvate svoje zdravlje.

Oštećena kosa

Mokra kosa će se lakše oštetiti i ispucati nego suva. Dok se noću okrećete sa mokrom kosom, velike su šanse da ćete počupati vrhove i oštetiti ih više nego kada je suva. Mokra kosa je teža, pa lakše zapne i lomi se. Ako težite lepoj zdravoj kosi, ovo bi mogao biti još jedan razlog zašto bi trebalo da zaboravite na spavanje sa mokrom kosom.

zena.rtl.hr/prva.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti