Foto: New York Post

Berlinska nutricionistkinja i blogerka, Sara Černigov, nudi tri saveta kojih bi trebalo da se pridržavamo.

“Najčešće se u blizini vašeg posla nalazi supermarket ili neka manja radnja koju bi trebalo potražiti. Tamo možete kupiti zdrave namirnice poput voća, gotovih salata i povrća” kaže Sara, koja lično preferira čeri paradajz. “Hrana je u tamo najčešće već zapakovana. Brzim pregledom popisa sastojaka ustanovićete šta ćete uneti u organizam, za razliku od obroka koje kupujete u pekarama. Što je popis kraći i razumljiviji, proizvod je kvalitetniji” objašnjava.

Onim odvažnijima insajderski predlog Sare je- dečja hrana! “U prodavnicama možete pronaći teglice s usitnjenim bananama, mangom ili jabukama. Dakle, jednostavan voćni pire. Kašice su to najčešće poput smutija i nisu preslatke, s obzirom na to da hrana za bebe i malu decu retko sadrži aditive.”

Kako da osobe koje ne vole voće i povrće spreče iznenadnu glad?

“Odgovor je jednostavan: mešavinom orašastih plodova i sušenog voća. Te namirnice zasite i pune su zdravih masnoća poput omega-3 masnih kiselina”, kaže Černigov i preporučuje da se pojede onoliko orašastih plodova i sušenog voća koliko stane u šaku.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments