Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Danas prolazno naoblačenje sa kišom se premešta od severa ka jugu Srbije.

Na planinama iznad 800 mnv će padati sneg, a u nižim predelima zapadne i južne Srbije je moguća susnežica, navode meteorolozi u svojim prognozama. Na severu Vojvodine se razvedrava tokom prepodneva, a popodne u većem delu severne Srbije dolazi do razvedravanja.

Prolazno naoblačenje sa kišom ujutru i prepodne, oblaci odlaze ka jugu i na severu Vojvodine se razvedrava u toku prepodneva, a od sredine dana i u ostalim predelima Vojvodine.

Vetar slab do umeren severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 1, a maksimalna od 8 stepeni u Novom Sadu.

Vreme narednih dana

U nedelju suvo sa sunčanim periodima i toplije od proseka. Ujutru će biti više oblaka na jugu i istoku Srbije, a krajem dana na severu Vojvodine naoblačenje. Vetar slab južni i jugoistočni, u košavskom području umeren, a u južnom Banatu popodne pojačan. Pritisak malo iznad normale i u opadanju. Minimalna jutarnja temperatura od -2 do 3 stepena, a maksimalna od 8 stepeni u do 12 stepeni. Uveče suvo.

Od ponedeljka do petka vrlo toplo za ovo doba godine uz umeren do pojačan južni i jugoistočni vetar i povremena naoblačenja sa prolaznom kišom.

mondo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments