foto: AMSS Printscreen
Prema informacijama Uprave granične policije, putnički automobili na graničnom prelazu Preševo na izlasku iz zemlje jutros čekaju dva sata. Teretna vozila na Horgošu, Batrovcima i Šidu na izlasku iz zemlje zadržavaju se po dva sata, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Zbog veoma toplog vremena preporučuju se češće i duže pauze od vožnje, a posebno u onom najtoplijem delu dana.

Ukoliko naiđete na vanredne zastoje i prekide u vožnji koji su česti u ovim danima pojačanog saobraćaja, budite strpljivi i poštujte sva ograničenja u brzini. Vozači se u letnjim mesecima susreću sa dugim i zahtevnim vožnjama kada je umor za volanom česta pojava, a to je ujedno i jedan od glavnih uzroka saobraćajnih nezgoda.

Zato kada osetite prve znake umora odmah zaustavite vozilo na prvom odmaralištu ili bezbednom mestu, savetuje AMSS.

Radovi na deonicama nekih putnih pravaca

Na auto-putu E-75, petlja Aleksinački Rudnici – petlja Aleksinac, kod Aleksinca, do 1. avgusta radovi na pojačanom održavanju, u preticajnoj saobraćajnoj traci, u smeru ka Beogradu, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Do 15 časova danas, radovi na zalivanju pravolinijskih i testerastih pukotina na državnom putu I A reda broj 2, deonica Ljig – Takovo, u smeru ka Takovu.

Radovi se izvode u voznoj saobraćajnoj traci i obeleženi su adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Auto-put E-75, petlja Horgoš – petlja Subotica-Sever, u smeru GP Horgoš-Novi Sad, do 28. jula radovi na demontaži i montaži zaštitne ograde na putu. Saobraćaj se odvija voznom i zaustavnom trakom.

Auto-put E-75, petlja Paraćin – petlja Pojate, do 28. jula radovi na uklanjanju horizontalne saobraćajne signalizacije. Za saobraćaj je zatvorena preticajna saobraćajna traka u smeru ka Nišu.

Aljinovići – Sjenica – Novi Pazar, kroz selo Brnjica, danas od 7 do 12 časova, na snazi obustava saobraćaj zbog radova na asfaltiranju. Alternativni putni pravac: Duga Poljana – Karajukića Bunari – Raždaginja. Bor – Zagrađe, u mestu Slatina, do 1. septembra radovi na popravci mosta preko Borske reke, uz naizmenično propuštanje vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 07.45 časova:

– na graničnom prelazu Preševo, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 90 minuta,

– na graničnom prelazu Gostun, na izlazu za sva vozila, zadržavanje je 30 minuta,

– na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta,

– na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta,

– na graničnom prelazu Šid, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 180 minuta.

rtv.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments