Foto: The Pioneer Woman/GPOINTSTUDIOGETTY IMAGES

Održavanje rutine nege kose je investicija. Ako tražite pristupačan i lak način da se brinete o svojoj kosi i promovišete duže, zdravije pramenove, isprobajte “uradi sam” masku za kosu sa sastojcima koje imate kod kuće. 

Da budemo jasni, ne postoji rešenje preko noći za stvaranje veće otpornosti kose, kao ni njenog rasta. Ako patite od ekstremnog gubitka ili mršavljenja, najbolje je da se obratite svom dermatologu za pomoć.

Foto: Women’s Health

Maska za proređenu i izlomljenu kosu od cimeta i kokosovog ulja

Cimet podstiče cirkulaciju krvi i podstiče rast i snagu kose, dok je kokosovo ulje bogato masnim kiselinama, koje pomaže u daljem obnavljanju.

Sastojci:

1 kašičica mlevenog cimeta;

1 kašičica kokosovog ulja.

Dobro izmešajte sastojke. Nanesite masku na koren i celu kosu, umasirajući u kožu glave. Ostavite masku da odstoji 30 do 45 minuta, a zatim isperite toplom vodom i šamponom.

Foto: Everyday Health

Maska sa kokosovim uljem, limunom, jogurtom i jajima za suvu i oštećenu kosu

Jaje u ovoj „uradi sam“ maski ima dosta vitamina za negu pramenova, plus sadrži hidratantne sastojke poput kokosovog ulja i jogurta.

Sastojci:

1 kašičica kokosovog ulja;

sok od 1 limuna;

1/2 šolje običnog jogurta;

1 jaje.

Pomešajte sve sastojke zajedno u činiji dok se dobro ne sjedine. Nanesite vrhovima prstiju od vlasišta nadole do krajeva. Pokrijte toplim peškirom ili kapom za tuširanje da biste zaštitili prirodnu toplotu iz vlasišta. Ostavite da deluje 15 do 20 minuta. Dobro isperite toplom vodom, a zatim šamponom kao i obično.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments