Foto: Taste of Home

Uskršnja tradicija nalaže da tršeza bude puna hrane i poslastica. Ako vam nedostaje ideja, čokoladna jaja koja se brzo spremaju su pravi izbor za vas. 

Sastojci koji su vam potrebni:

300 grama butera od kikirikija
60 grama omekšalog maslaca
300 grama šećera u prahu
1 kašika ekstrakta vanile
3 kašike mleka
400 grama otopljene čokolade

Pomešajte sve sastojke, osim čokolade, s mikserom dok ne dobijete smesu nalik mekanom testu. Sa kašikom uzimajte smesu i rukama oblikujte u loptice, a zatim u ovalni oblik jaja i pritisnite ih kako bi se izravnala.

Loptice u obliku jaja poređajte na tepsiju obloženu papirom za pečenje, a zatim stavite u frižider na oko 45 minuta dok se ne stvrdnu.

Čokoladu otopite na pari ili u mikrotalasnoj u više intervala (pomešaj svakih 30 sekundi ako koristiš mikrotalasnu). Pazite da je previše ne zagrejete.

Tvrda jaja umočite u otopljenu čokoladu pomoću viljuške, a zatim vratite na papir za pečenje i odmah dodaj šarene mrvice.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments