Foto: Printscreen
Sportski kompleks u Futogu biće tek druga lokacija u Novom Sadu sa zatvorenim olimpijskim bazenom, a radovi koji su započeti 22. marta 2021. godine napreduju brže nego što je planirano.

Reč je o lokalitetu između Proleterske i Fruškogorske ulice, gde već postoji sportska hala.

Pored postojećeg, gradi se jednospratni objekat, u kom će se naći zatvoreni olimpijski bazen (50h25m).

Ono što će ovaj zatvoreni bazen činiti drugačijim od svih ostalih u Novom Sadu, jeste otvaranje jedne strane krova – funkcija koja će biti korišćena leti.

Uz svu prateću infrastrukturu za potrebe bazena, objekat će u prizemlju sadržati i kafe bar, a sprat će biti rezervisan za kancelarijski prostor, fitnes salu i teretanu. Površina objekta iznosiće nešto više od 5.000 kvadratnih metara, dok je sprat površine 1.500 metara kvadratnih.

Bazenski kompleks trebalo bi da bude završen u decembru 2023. godine, a prilikom posete gradilištu početkom jula ove godine gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević potvrdio je da radovi teku i brže nego što je planirano.

Novi Sad trenutno poseduje samo jedan zatvoreni bazen olimpijskih dimenzija, a on se nalazi u SPENS-u.

Futog dobija više od bazena

Osim bazena koji će zbog olimpijskih dimenzija moći da bude domaćin svim olimpijskim disciplinama u vodi, u planu su i dva košarkaška, dva odbojkaška, ali i dva teniska terena. Planiran je i atletski stadion, kao i poligon za ekstremne sportove, čime će ovaj kompleks biti upotpunjen kao mesto za sve sportove.

Vrednost radova iznosi 1,76 milijardi dinara, a u dosadašnje radove uloženo je nešto manje od pola milijarde dinara.

Gradskeinfo.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments