Foto: UGZINS

U cilju unapređenja komunalne infrastrukture i stvaranja boljih uslova života, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije realizuje izgradnju kanalizacije u naselju Sadovi, u Petrovaradinu.

Za ovo naselje isprojektovana je kanalizaciona mreža u dužini od 8,3 km, čime je obuhvaćeno 266 kućnih priključaka u osam ulica – Milene Pavlović Barili, Branka Miljkovića, Tešana Podrugovića, Milivoja Nikolajevića, Nova 3, Nova 6, Nova 7, Nova 9. Za izradu projektne dokumentacije u gradskom budžetu opredeljeno je 2,9 miliona dinara.

Realizacija radova na izgradnji kanalizacione mreže izvodi se fazno.

Trenutno se izvodi prva faza radova, koja obuhvata 4,5 km kanalizacione mreže i dve crpne stanice, što će omogućiti priključenje za 130 domaćinstava u Sadovima.

Foto: UGZINS

U ovoj fazi radova, čija je vrednost 194 miliona dinara, kanalizaciju će dobiti ulice Tešana Podrugovića, Milene Pavlović Barili, Nova 3, Nova 7, Nova 9, Milivoja Nikolajevića i delovi novoizgrađenih ulica.

Radovi napreduju planiranom dinamikom, a do sada je izgrađeno oko 2km planirane kanalizacione mreže, pri čemu se izvode i radovi na dovođenju saobraćajnih površina u tehnički ispravno stanje.

Takođe, u toku su aktivnosti na pribavljanju saglasnosti vlasnika parcela radi ishodovanja građevinske dozvole za drugu fazu izgradnje kanalizacije, koja obuhvata 3,8 km mreže i priključke za 136 domaćinstava.

Jedan od glavnih uslova za funkcionisanje novoizgrađene kanalizacione mreže jeste izgradnja potisnog cevovoda od CS „Sadovi“ do kolektora sa severne strane Rokovog potoka i dovoda vode do CS „Sadovi“, koji je trenutno u fazi projektovanja. Dužina potisa je 310m, a za izradu projektne dokumentacije izdvojeno je 2,4 miliona dinara.

Foto: UGZINS

Izgradnjom kanalizacione mreže obezbediće se kontrolisano i efikasno odvođenje fekalnih voda, što će naročito uticati na zaštitu životne sredine i naselje Sadovi učiniti funkcionalnijim za život.

gradskeinfo.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments