Foto: arhivvojvodine.org

Regionalni centar za talente Mihajlo Pupin Pančevo organizuje u Idvoru sedmodnevni naučno edukativni kamp za darovite učenike iz cele Srbije koji su na takmičenjima ostvarili zapažene rezultate.

Aleksa Jocović dolazi iz Čačka i prvi put je dobio priliku da usavršava znanje iz fizike u rodnom mestu velikog naučnika.

– Na ovom kampu sam po pozivu od strane RCT na osnovu uspeha na svojim takmičenjima. Mislim da je glavni razlog fizika jer sam u toj oblasti osvojio 2. mesto na smotri na kojoj se piše i naučni rad. Očekujem da ću ovde upotpuniti svoje znanje iz fizike i na praktičan način to znanje upotrebiti – priča Aleksa Jocović a prenosi RTV.

Aleksandra Stanojković iz Pančeva, koja pohađa IT smer u Gimnaziji “Uroš Predić” drugi put boravi u ovom naučno edukativnom kampu.

– Bila sam i prošle godine. “Javu” smo radili, očekujem da ću i sada naučiti nešto novo i proveriti znanje od ranije. Ovo je zapravo fizika u programiranju, to radimo. Došla sam da se družim i da naučim nešto novo – rekla je Aleksandra Stanojković

Učesnici kampa najviše rade na kompjuterskim simulacijama u fizici i predavanja su većim delom dana ali ostaje dovoljno vremena i za druženje i lepe uspomene koje će ova talentovana deca, pored novih znanja, poneti iz kampa u Idvoru..

blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments