Foto: Oh Baby Consulting

Nauka za (skoro) sve ima objašnjenje. Stalno brujanje motora automobila je vrsta buke koja umiruje bebu.

Ispostavilo se da je unutrašnjost automobila u pokretu vrlo slična sigurnom, toplom i tihom okruženju u materici. Zvuk i vibracija motora automobila koji se kreće stvaraju sličan zvuk i kretanje koji pomažu bebi da se opusti.

Automobili nude istu vrstu ljuljanja koju je beba osećala u tvojoj materici, kao kad ste šetali. Odgovor bebe na ljuljanje je prirodna reakcija njihovih senzomotornih sastava. Istraživači su otkrili da nežno i stalno ljuljanje reguliše središnji, motorički i srčani sistem bebe na koordiniran način koji ih smiruje.

Stalno brujanje motora automobila vrsta je buke koja umiruje bebu. Motor automobila vrsta je “bele buke” koja može oponašati poznate zvukove koje je beba čula u materici i može prikriti glasne zvukove koji mogu podstaći detetov mozak. Beli šum utiče na bebin san.

U maloj studiji objavljenoj u Arhivu za bolesti u detinjstvu, novorođenčad je slušala snimke intrauterinih zvukova. Pokazalo se da je slušanje ove vrste buke povećalo verovatnoću da bebe zaspu u roku od pet minuta s 25% na 80%!

Pojas ne samo da drži telo bebe u ispravnom položaju u slučaju nesreće, osećaj sigurnosti koji pruža i toplina unutrašnjosti automobila može potpuno preneti bebu nazad u matericu.

nsuzivo.rs

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments